Свлачище се срути в Кресненското дефиле

Свлачище се срути в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Благоевград. Свлачище затрудни за пореден път движението в Кресненското дефиле. Този път земната маса се срути в местността Османска чешма. В събота сутринта около 10 кубика скални отломъци се стовариха върху едното платно. Не се стигна до спиране на трафика, но автомобилите се пропускаха от екипи на КАТ поетапно в свободната лента. По обяд земната маса беше разчистена и движението отпушено. "За два дни на същото място има две свлачища. Това е най-рисковият участък от главния път в това отношение.

Има предпазни мрежи, но те не са в състояние да спрат тези процеси", коментира областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. На място пристигнаха специалисти от АПИ и от "Геозащита" - Перник, които направиха оглед и ще изготвят доклад за мерките, които трябва да се вземат, за да се реши трайно проблемът.

"Докато те не представят своя анализ, не можем да кажем колко пари ще са нужни за предпазване на участъка от свлачища", допълни губернаторът. Пътни специалисти признаха, че заради обилните дъждове, на още няколко места в Кресненското дефиле са се активирали такива процеси и всеки момент може да се стоварят върху шосето. "Екипи от пътното управление и пожарната непрекъснато са в района и са готови да разчистват платното и да помагат при нужда" увери Бисер Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай