Свидетел: Опиц застреля Мариан в лицето

Не сме посегнали на нито един апартамент в кооперацията на Опиц, твърди Владимир Миндов

Свидетел: Опиц застреля Мариан в лицето | StandartNews.com

„Йордан Опиц застреля Мариан Янчев в лицето без да се замисли. Сачмата е минала през белите дробове и е попаднала в сърцето”. Това каза в студиото на „Тази неделя” с водещ Лора Крумова свидетелят на трагичния инцидент от 5 февруари 2007 година Владимир Миндов. Той твърди, че не са влезли в кооперацията на зографа, за да крадат, а да потърсят изаставени предмети, които да продатат. Не са и посягали на нито един от апартаментите.

„Тогава бяхме безработни и наркозависими. Взех Мариан от дома му и пападнахме на тази кооперация”, разказа Владимир. Решили да огледадт вътре за нещо, от което да изкарат пари. Качили се с асансьора между 4-ия и 5-ия етаж и запалили по цигара. След малко се появил млад мъж, който ги попитал какво правят в имота, а те отговорили, че търсят познат. Допушили цигарите и тръгнали да си ходят. Вхозната врата обаче била заключена, а навън вардели 7-8 човека. Двамата решили да излязат през прозореца нана партера. Пръв се качил Мариан. Владимир твърди, че срещу приятеля му с насочен пистолет бил Опиц, който му казал, че ще го здастреля, ако скочи. „Въпреки това той скочи на земята и тогава последва изстрелът в лице. Мариан нямаше никакво оръжие у себе си”, каза още свидетелят. Той се изплъшил и тръгнал към входната врата, където по посрещнал Опиц. „Блъсна ме в пощенските кутии и викаше, че е убил приятеля ми и мен ще ме застреля. Имали сме късмет, че не слязъл с ловната си пушка. Аз много се изплаших, разплаках се и молех хората да извикат полиция”, каза още Владимир.

Според него приятелката на Мариан – Силвия, която посегна на живота си след инцидента, се е самоубила от мъка по приятеля си. „Тя имаше големи надежди за връзката им, вярваше че той ще се избави от наркотиците и ще имат хубаво семейство”, каза още Владимир. Той допълни, че още не може да повярва как никой от съседите на Опиц не го е спрял да дръпне спусъка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай