Световна услуга съобщи изключителна новина за България

Страната ни е в топ 50 на най-посещаваните

Световна услуга съобщи изключителна новина за България | StandartNews.com

България е 46-тата най-посещавана държава в света през Google Street View. Това се твърди в класация, направена по повод 15-тата годишнина на приложението.

През 2007 г. Google прави революция със създаването на Google Street View, като първите кадри, публикувани на платформата за виртуални изображения, са от Сан Франциско, Ню Йорк, Лас Вегас, Маями и Денвър. Оттогава автомобилите на Street View, оборудвани със специални камери за панорамна фотография, са заснели и споделили повече от 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона мили, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо.

На 15-ия рожден ден на услугата Street View Google споделя данни за най-посещаваните и най-атрактивни локации по света, които потребителите са търсили през изминалата година, сред които се нареждат и български забележителности и туристически дестинации.

България е класирана на 46-то място сред най-посещаваните страни в Google Street View през 2021 г., точно между Шри Ланка и Южна Корея. Класацията се оглавява от Индонезия, САЩ и Япония, следвани от Мексико и Бразилия на съответно 4-то и 5-то място.

Последните позиции в Топ 100 се заемат от Узбекистан (98), Лаоската народнодемократична република, като една от най-желаните дестинации за почивка от българите – Малдивите – се нарежда на 100-то място.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай