Свещеници се обявиха против монокините по плажовете

Свещеници се обявиха против монокините по плажовете | StandartNews.com

Бургас. Свещеници обявиха война на монокините и нудистите. Те искат забрана и санкции за онези, които посещават на бургаския плаж без бански, съобщава „Флагман". В писмо до Община Бургас, разпростанено и до медиите, свещенослужители от 9 църкви изказват тревогата си от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа, както е в повечето европейски и световни курорти. Затова те излизат с предложение да се допълни с текст Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община Бургас.

Те припомнят, че Наредбата не допуска деца до обществени места, показващи програми с еротично или порнографско съдържание. Като „действия, нарушаващи моралните норми" са дефинирани и „употребата на псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, както иоскърбително отношение и държане към гражданите, ... или други подобни действия, с които се нарушава обществения ред и спокойствие" (чл.3 от Допълнителните разпоредби).

Свещенослужителите са категорични, че „излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (като Адамов и Евин плаж), несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за подрастващите." Те настояват да се регламентира плажното облекло и се вземе конкретно решение за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай