Свекървата научила Линда Петкова да прави съвършени салати

Съпругата на Кирил Петков раздаде десетки автографи върху първата си кулинарна книга

Свекървата научила Линда Петкова да прави съвършени салати | StandartNews.com

Линда и Кирил Петкови с Ема - една от трите им дъщери

  • Съпругата на Кирил Петков раздаде десетки автографи върху първата си кулинарна книга

Линда Петкова раздаде десетки автографи върху първата си кулинарна книга с рецепти без глутен, захар и мляко. Съпругата на бившия премиер Кирил Петков посрещна гостите си в бара зад Двореца, където почерпи с веган бонбони и други сладки авторски изкушения. Асен Василев, Калина Константинова, Даниел Лорер и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" пристигнаха с огромни букети за дебютиращата писателка. 

В "Кулинарният свят на Линда" /"Книгомания"/ са включени 70 рецепти, като много от тях могат да се дегустират осъществени в сладкарницата "Амели". Изисканата канадка сподели, че кулинарното й пътешествие започва от Ванкувър, преминава през Брюксел, Торонто, Бостън и завършва в България. На майка си Маргарет благодари за вдъхновението, а на свекърва си Вени за това, че я е научила как се правят съвършени салати.  

 "Тази книга е семейна - нашите рецепти и история!", обобщи Петкова. "Страшно съм благодарен, че докато ние се занимаваме с всякакви ужаси - виждаме какво се случва, Линда успява за всеки празник и всяка вечеря да направи нещо много хубаво и позитивно", похвали жена си Кирил Петков. И се пошегува, че докато хапва от ястията на съпругата си, няма как да се чувства виновен, защото те са колкото вкусни, толкова и здравословни. "Линда прекарва красотата на живота през кулинарното изкуство, което владее до съвършенство", добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

В хода на светската суматоха се оказа, че Кирил Петков готви класическите блюда за трапезата на Бъдни вечер - пълнени чушки, сармички, боб, ориз със зеленчуци. Линда обаче майстори питката, защото е по-сложно да се сътвори без глутен. Тя уточни, че любимите и? български продукти са розовите домати, а динята у нас е сред най-обожаваните от нея тукашни плодове.

Водеща на вечерта бе актрисата и писателка Здрава Каменова, която забавляваше публиката с шеги и закачки. Именно тя формулира най-забележителното достойнство на "Кулинарния свят на Линда" - с разгръщането на страниците читателят попада в дома на Петкови, изпълнен не само с изумителни вкуснотии, но и с много уют и задушевност. Десетки снимки предизвикват любопитство към битието на фамилията.

Дебютиращата писателка обсъжда рецепти с Асен Василев

фото Ани Петрова  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай