Сугарев представя книга за последните събития в страната

Сугарев представя книга за последните събития в страната | StandartNews.com

София. Интелектуалецът Едвин Сугарев ще представи новата си публицистична книга, посветена на политическите събития в страната през тази година. Книгата се нарича „Подлите времена" и ще бъде представена на 4 септември на фонтана пред президентството. По същото време там започва и антиправителственият протест, който е с призив за възобновено посрещане след депутатската ваканция на тази дата.

„2013 не е случайна година. Тя ще бъде запомнена – тъй като е преломна в новата българска история. Това е годината, в която стана виден моралният банкрут на българския преход към демокрация", обяснява Сугарев в прессъобщение за събитието.

Според него годината е рожденна, защото е пробудила българите, които са се осъзнали като граждани.

„Продължаващите месеци протести доказаха, че чувствителността на младите не е притъпена – и че има надежда България да се превърне в нормална страна. И същите тези "подли времена" по парадоксален начин се оказаха и времето, в което осъзнахме значението на гражданската доблест, на солидарността и достойнството, на свободата. Затова смятам, че е важна тази година. Писах за нея, вълнувах се от ставащото, участвах в него по някакъв свой си начин", казва още писателят.

След началото на демонстрациите Едвин Сугарев започна гладна стачка в тяхна подкрепа и в знак на протест срещу правителството. На 22-я ден той беше приет в реанимация, след което прекрати стачката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай