Стрелците по градушки готови за протест

Стрелците по градушки готови за протест | StandartNews.com

19 от 75 работещи в службата за борба с градушките с команден пункт в Долни Дъбник ще бъдат съкратени. 6 човека вече са загубили работата си. Заради започналите драстични съкращения заедно с мизерните условия на труд стрелците по градушки предупредиха, че са готови да предприемат протестни действия.

До това ще се стигне, ако на уговорените за идната седмица преговори в министерството на земеделието не бъде намерено решение на проблемите. Тогава ще бъдат поставени проблемите. Това съобщи регионалният лидер на КНСБ в Плевен Янчо Андонов. Липса на ток и вода, ниски заплати, трудна достъпност до работното място особено при лоши метеорологични условия са само част от тях.

С нищожното си заплащане тези хора са в графата „работещите бедни", а изпълняват държавна политика и общественополезна дейност, подчерта Андонов. Той посочи, че заплащането е в рамките на 420-440 лв., като в тази цифра влиза и класа за прослужено време. 19 ракетни площадки в област Плевен пазят 1 млн и 480 хил. дка земеделски земи. Продукцията в региона се оценява на 273 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай