Страховита конспирация за Чарлз. Бъкингам със светкавична реакция

Нова драма с монархията

Страховита конспирация за Чарлз. Бъкингам със светкавична реакция | StandartNews.com

От канцеларията на британския крал Чарлз III отрекоха слуховете за смъртта му, предположения за която по-рано бяха разпространени от няколко медии.

"Имаме удоволствието да потвърдим, че кралят продължава да изпълнява служебните си задължения и да се грижи за личните си дела“, увериха от Бъкингамския дворец пред кореспондент на ТАСС.

На 26 януари 75-годишният Чарлз III претърпя планирана операция поради увеличена простата. По време на тази процедура Негово Величество беше диагностициран с рак, поясни Бъкингамският дворец в началото на февруари. Кралят се е оттеглил от обществени задължения и се лекува.

Въпреки че видът на рака не е разкрит, през последния месец бяха разпространени няколко изявления за състоянието на Чарлз III бяха публикувани негови снимки, включително от аудиенция на премиера Риши Сунак. Обикновено тя се провежда при закрити врати. По-рано през деня стана ясно, че потребители на социалните медии във Великобритания са споделили изображения със спуснат наполовина национален флаг на Обединеното кралство, пише "Фокус". 

Вестник Daily Mail на свой ред съобщи, че херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън, която също имаше здравословни проблеми през последните месеци, е посетила "любимия си фермерски магазин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай