Стотици старозагорци се поклониха пред паметта на малкия Паоло

Стотици старозагорци се поклониха пред паметта на малкия Паоло | StandartNews.com

Стара Загора. Гняв и почит събраха стотици старозагорци на централния булевард в града пред Булбанк тази сутрин. Тук снощи 4-годишния Паоло бе прегазен на пешеходната зона докато карал велосипедчето си от безразсъден шофьор. Момченцето е издъхнало в ръцете на баща си, който се разхожда със съпругата си и двете си деца. Паоло и сестричката му Анджела са близнаци, родени ин витро след 15 години щастливо очакване на семейство Красимира и Иван Иванови. До купа с цветя и запалените свещи бяха поставени и две от любимите играчки на детето – бели плюшени мечета.

Да изради своите съболезнования и да се поклони пред паметта на Паоло дойде и старозагорският кмет Живко Тодоров. Той обяви, че знамената пред сградта на общината ще бъдат спуснати наполовина в знак на траур, а улицата, от която е излязъл шофорьт ще бъде затворена. „От години пешеходната зона е затворена и забранена за автомобли, но за съжалание няма култура на движение на автомобилистите. И това не единственото място, в което се нарушава закона – колите газят градинки, качавт се по тротоарите. Просто трябва да оградим целия град с антипаркингови колчета и бариери", вдигна безпомощно ръце градоначалникът.

Както стана известно, шофьорът на Ланд Роувърът, прегазил малкия Паоло – 44-годишният Георги Сапунджиев, е задържан на място още снощи за 72 часа. Веднага е бил тестван от пристигнали полицейски екипи с дрегер за наркотици и алкохол, а след това и взетата кръвна проба е била отрицателна. Сапунджиев е търговец на строителни материали и горива, от 15 години живеел в старозагорското с. Змейово. Женен е има две деца – дъщеря студентка и малък син в 4-5 клас. Според една от версиите синът му учи в СОУ „Васил Левски", което на метри от трагедията, и той дошъл на го прибере с колата.

„Не мога да повярвам, че точно Георги е прегазил детето. Той не си вдига главата от работа, възпитан и интелигентен човек, трябва нещо да му е е случило", опита се да обясни трагедията кметът на Змейво Никола Пеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай