Стотици изпратиха Наско в последния му земен път

Стотици изпратиха Наско в последния му земен път | StandartNews.com

Разлог се прости с 14-годишния ученик Атанас Мишков. Стотици изпратиха трагично загиналото в нелеп инцидент момче в последния му земен път във вторник в 11,00 часа. Роднини, близки, директорката на ОУ „Никола Парапунов" Даниела Пелтегова, учители и присъстваха на опелото в гробищната църква „Свети Георги". На поклонението в дома на опечаленото семейство бяха кметът на общината Красимир Герчев и председателят на общинския съвет Мария Копанарова.
Наско издъхна след фатален удар от паднала футболна врата в час по физическо възпитание на 2 декември по обяд в двора на училището. Лекарите в столичната клиника „Пирогов" се бориха за живота му, но момчето беше с тежка черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив. Почина в неделя през нощта, навръх имения ден на баща си Николай.

Прокуратурата в Разлог образува досъдебно производство по случая. Разследващите установиха, че вратата – убиец не е била закрепена към външната мрежа на спортната площадка. Укрепителният елемент липсва, най-вероятно е откраднат. Игрището е изградено преди 4 години, то е с изкуствена настилка. Направено е по проект, прието е без забележки от финансиращия орган. Площадката е предадена на 22 март 2012 година от общината като капиталов актив на училището за експлоатация. Целта била да има къде да спортуват и учениците, и други деца от района. След учебните часове и в неучебните дни игрището се ползва и от външни лица. Извършени са два огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели, сред които директорката на училището и кметът на община Разлог. Изискани са документи във връзка с изграждането и експлоатацията на спортното игрище. Целта на разследващите е да установят причините за инцидента – дали е в резултат на немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност и имат ли отговорност определени лица за разигралата се трагедия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай