"Стандарт" реди изложби с чудеса в две столици

"Стандарт" реди изложби с чудеса в две столици | StandartNews.com

Летищата в София и в морската столица Варна ще са домакини на две фотоизложби, в които ще бъдат показани някои от най-големите чудеса на България. Амбициозният проект се осъществява съвместно от Министерството на икономиката и енергетиката и вестник "Стандарт". И с любезното домакинство на двата аеропорта.

Петък в 16 ч на Терминал 2 в София е откриването на първата експозиция. Пристигащите пътници ще могат да се насладят на гигантски изображения 2х1 метра на Белоградчишките скали, храм-паметника "Св. Александър Невски", Рилския манастир, Боянската църква, Рилските езера, Цари Мали град, Мелник, Несебър, Банско и Панагюрското златно съкровище. На откриването ще присъстват зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, епископ Тихон - викарий на патриарх Неофит и предстоятел на "Св. Александър Невски", изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов, археолози, представители на бизнеса.

През септември ще бъде открита и изложбата във Варна. На нея пасажерите ще се наслаждават на фотоси на Аладжа манастир, Велико Търново, Плиска, Мадарския конник, Несебър, Пирин, Рилските езера, Солниците в Поморие, остров Св. Анастасия, Яхтено пристанище на Св. Влас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай