Понеделник,

Сръбски ресторант „Котилото“ отпразнува 10 годишен юбилей

От: Стандарт -
Сръбски ресторант „Котилото“ отпразнува 10 годишен юбилей
A
A
A

Сръбски ресторант „Котилото“ стана на 10 години, навърши своя първи сериозен юбилей! Празникът намери своето място в потъналата в зеленина градина, а гости бяха представители на медии и дългогодишни приятели и почитатели на балканската кухня. Основателите на това легендарно заведение – Йонко и Даци, посрещнаха сърдечно и си казаха наздраве с гостите, които се насладиха на ястия от новото лятно меню. Фантазията на Йонко и Даци е наистина безкрайна, защото всяка година те творят нови предложения, взаимствани от сръбската традиционна кухня, но дообогатени с нови интересни вкусове.

„Както винаги и тази година предлагаме лятно меню. Имаме леки закачки за нашите клиенти. Всяка година по това време те знаят и идват да пробват новите предложения или някои стари, които сме променили, обогатили с нови вкусове и представили по различен начин. Едно от ястията, които присъстват в лятното меню, са късчета ущипци, които сервираме в топла питка. Това са ущипци, заляти с топъл каймак, леко пикантни, нещо специално от скарата, което всеки един табиетлия би пожелал. Тази година акцентираме на прясно набраните манатарки и сме създали няколко ястия от тях, а и сезонът им е сега. За предястие имаме ново предложение – запържени в масло манатарчици с пресен лук и яйце. Получава се доста добра комбинация. Другите любопитни специалитети са телешки език с манатарки и плескавица с манатарки и яйце. Доста добър вкус се получава и се харесват от хората“, споделя Даци.

Като истински магьосник на скарата, шеф Далибор Маринкович – Даци, подготви за гостите на събитието вкусно месо от дивеч. Ароматите на препечено месце и скара на дървени въглища се носеха изкусително във въздуха.

Скъп гост на 10 годишния юбилей беше Диана Иванчева, топ модел. Тя опита почти всички ястия от отрупаната с балкански гозби маса и остана очарована от автентичния сръбски вкус.

„10 години – нито са много, нито пък малко.....Почти не ги усетихме! И ето, вече можем да кажем, че навършихме едно десетилетие. Времето минава бързо, когато живееш на високи обороти, така както и ние го правим. Времето е само условност, но премерва нашия опит. С днешна дата можем да признаем пред вас, нашите приятели, че всичките тези години посветихме само и единствено на вас. Ежедневно се стремяхме да създаваме вкусни ястия от сръбската национална кухня и приятна атмосфера с една едничка цел – да направим така, че винаги да се връщате в нашия ресторант, да бъдем ваши приятели, да празнувате при нас най-щастливите си поводи. И ако трябва да си пожелаем нещо за този юбилей, то ще бъде да продължаваме да сме заедно, да ви посрещаме и изпращаме като близки приятели и да създадем за вас вашия втори дом в  Сръбски ресторант „Котилото“! , споделят Йонко и Даци, собственици на любимото заведение.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички