Спортен самолет аварира в Стара Загора

Спортен самолет аварира в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Турчин кацна аварийно в снежна нива в старозагорското с. Шаново. Причината за принудителното приземяване е обледеняване на едноместния турбовитлов самолет "Пайпър", който заедно с останалите две машини от същия тип е имал разрешение за прелитане над България в посока Будапеща-Истанбул. Турският пилот на авариралия самолет е невредим, обясниха от транспортното министерство. Поради опасност от обледеняване американският пилот е кацнал на летище Пловдив, а другият самолет с турски пилот е продължил успешно за мегаполиса на Златния рог, обясниха от звеното за разследване на произшествия в авиационния транспорт към транспортното министерство.

12 000 домакинства в 40 населени места останаха без ток след снежната клопка, която затисна страната ни в сряда. Причината за авариите бе лошото време. В Русенско някои населени места останаха дори и без вода. Вятърът свали няколко дървета и клони в дунавския град. За щастие при инцидентите не е имало пострадали хора. Силният вятър във Варненско скъса проводници, по места имаше и начупени изолатори. В Търновско 4 румънски тира и 10 наши коли закъсаха в преспите в Балкана. Кметът на Шумен Красимир Костов нареди на служителите си да се свържат с местните офроуд клубове, които да помагат като доброволци, ако стихията връхлети областта. В Родопите натрупа 35 сантиметра сняг.

В София кран се обърна и затвори за няколко часа кръстовището на бул. "България" и "Тодор Каблешков". Кметът Йорданка Фандъкова пък обяви, че ще санкционира част от фирмите, ангажирани с почистването, защото не била доволна от работата им.

Синоптиците твърдят, че от четвъртък валежите ще спрат, а вятърът ще отслабва. Температурите обаче ще се понижават, като в събота те ще достигнат до минус 12 градуса. От неделя се очаква затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай