Спират за кратко 7 трамвайни линии в столицата

Спират за кратко 7 трамвайни линии в столицата | StandartNews.com

Спират движението на седем трамвайни линии в София от днес до 1 септември. Причината е ремонтни дейности на бул. „Христо Ботев", ул. „Пиротска", както и на трамвайна стрелка от съоръженията на площад „Възраждане". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ремонтът засяга линиите с номера 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22. Преди повече от десет години е направен последният ремонт на съоръженията по тези линии.

Трамваите по линия 1 ще се движат от ж.к. „Иван Вазов" до пл. „Македония" и оттам по ул. „Алабин" до Съдебната палата – двупосочно.
Трамваите по линия 6 от ж.к. „Лозенец" ще се движат по маршрута си до пл. „Възраждане", а оттам – по бул. „Ал. Стамболийски", бул. „К. Величков", ул. „Скопие" и по маршрута си – двупосочно.

Трамваите по линия 3 ще се движат от кв. „Орландовци" до бул. „Кн. Мария Луиза" и оттам до надлез „Надежда", ул. „Скопие", бул. „К. Величков" и от ул. „Цар Симеон" до „Захарна фабрика" – двупосочно.

Трамваите по линия 7 ще се движат от ж.к. „Борово" по маршрута си до пл. „Възраждане", бул. „Ал. Стамболийски", бул. „К. Величков", ул. „Скопие" и по маршрута си – двупосочно.

Трамваите по линия 20 и 22 ще ходят до Младежкия театър. За времето от 24 август до 1 септември се закрива маршрутът на линия номер 4.

Мотрисите по линиите 5 и 18 е бъдат с увеличен брой мотриси, съобщават още от СО. Без транспортно обслужване ще останат участъците от бул. „Христо Ботев" – от пл. „Възраждане" до бул. „Сливница" и ул. „Пиротска" за периода на ремонта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай