Спират тировете по график

"Пътна полиция" създава нужната организация на движение

Спират тировете по график | StandartNews.com

София. "Пътна полиция" създава организация за временно спиране на движението на товарни автомобили в празничните и повични дни, съобщи МВР. 

Със заповед на директора на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна няма да се допускат  товарни превозни средства с тегло над 10 тона. На 21 и на 28 декември ограничението ще важи от 16 до 22 часа. Часовете, в които няма да има тирове на пътя на 22 декември, са от 8 до 12 на обяд. На 26 декември и 1 януари догодина забраната важи от 12 до 22 часа.

"Пътна полиция" създава нужната организация на движение. При необходимост, съобразно конкретната пътна обстановка, областните пътни управления и областните дирекции на МВР по места могат да въвеждат допълнителни временни ограничения на движението.

Междувременно стана ясно, че заради усложнената обстановка в страната със заповед на АПИ временно се спира движението по републиканската мрежа на товарни превозни средства с тегло над 3.5 тона. Забрана обхваща пътищата в 17 области. това са Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Русе. С оглед избягване на натрупване на автомобили, полицията ги отклонява на определени за това места до поетапното пускане на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай