Спират движението по "Хемус" при "Елешница" за тази нощ

Спират движението по "Хемус" при "Елешница" за тази нощ | StandartNews.com

През нощта на 27 и 28 октомври между 0 и 5 ч. ще бъде спряно движението по виадукт "Елешница" от АМ "Хемус", съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство. Причината са извършвани ремонтни работи.

За повишаване безопасността на движение по същото време ще бъде спрян и трафикът по път I-1 София – Ботевград, който преминава под съоръжението.

За улеснение на трафика и за да не се затруднява движението на 27 и 28 октомври в часовете между 0 и 5 часа сутринта шофьорите могат да използват обходен маршрут по път II-16 София – Своге - Ребърково, информират още от МРРБ.

През нощта на двата дни ще бъде извършен демонтаж на бетонови грeди на виадукта. Целта е предвидените дейности да бъдат изпълнени между 0 ч. и 5 ч. сутринта, за да не се затруднява движението през деня.

|В момента на виадукт „Елешница" се ремонтира лявото платно в посока София. В края на септември на съоръжението бе демонтирана 110-тонна греда.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай