Спираме с Турция по 100 имигранти на ден

Спираме с Турция по 100 имигранти на ден | StandartNews.com

Варна. "Ако продължи изтеглянето на омиротворителните сили на НАТО в Афганистан, това би могло да доведе до засилен миграционен натиск. Но това са само хипотези към момента, които не са потвърдени", каза вътрешният министър Цветлин Йовчев след изнесеното заседание на кабинета в Евксиноград.

"Имаме готовност, разгледали сме всички възможни сценарии и мога да кажа, че към момента в България сме предприели всички необходими мерки, че да отговорим на всички рискови предизвикателства, които могат да се случат. Искрено се надявам да не попаднем в ситуация със засилен миграционен натиск, т.е. по –силен от този който в момента изпитваме. Имаме дни в които със съдействието на нашите турски колеги успяваме да предотвратим навлизането в наша територия по над 100 души на ден."

"Има вече сигнали за закупуване на гласове на предстоящия европейски вот. Но има създаден механизъм за съвместна работа с прокуратурата, МВР и ДАНС и на места са създадени групи, които ще разглеждат всички сигнали за купуване на гласове", увери Йовчев.

Според него е създадена необходимата организация не само за охрана на бюлетините, но за обезпечаване на целия изборен процес, но организация, с която ще успее в голяма степен да се предотвратят тези негативни практики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай