"София тех парк" ще направи музей

"София тех парк" ще направи музей | StandartNews.com

Безвъзмездна помощ от 12,5 млн. лв. ще получи "София тех парк" по ОП „Иновации и конкурентоспособност". Парите са необходими за втората фаза на изграждане на парка, след като от половин година работят конферентната зала, инкубаторът и лабораторният комплекс. Безвъзмездната помощ ще бъде предоставена чрез процедура по директно договаряне.

Със средствата ще бъде завършена сградата, в която ще се помещават музеят и посетителският център, към който ще се стига по пешеходен мост над Цариградско шосе. "София тех парк" ще трябва да представи концепция за изграждане на музейната експозиция. Идеята е по атрактивен начин подрастващите да бъдат въведени в света на науката. Предстои и изграждането на спортни площадки и съоръжения на територията на парка, както и етажен паркинг.

Част от средствата ще бъдат за специализирано оборудване и софтуерни продукти за лабораториите, за обзавеждане на помещенията и за закупуване на компютърна и офис техника. "София тех парк" ще трябва да изгради уеб базирана софтуерна платформа за споделено ползване на оборудването, както и модел на ваучерна система за разплащане в рамките на споделената научна инфраструктура. С част от средствата ще се финансира организиране на рекламни кампании в страната и чужбина за представяне и увеличаване на популярността на научно-технологичния парк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай