Неделя,

"София тех парк" ще направи музей

От: Администратор -
1535
"София тех парк" ще направи музей
A
A
A

Безвъзмездна помощ от 12,5 млн. лв. ще получи "София тех парк" по ОП „Иновации и конкурентоспособност". Парите са необходими за втората фаза на изграждане на парка, след като от половин година работят конферентната зала, инкубаторът и лабораторният комплекс. Безвъзмездната помощ ще бъде предоставена чрез процедура по директно договаряне.

Със средствата ще бъде завършена сградата, в която ще се помещават музеят и посетителският център, към който ще се стига по пешеходен мост над Цариградско шосе. "София тех парк" ще трябва да представи концепция за изграждане на музейната експозиция. Идеята е по атрактивен начин подрастващите да бъдат въведени в света на науката. Предстои и изграждането на спортни площадки и съоръжения на територията на парка, както и етажен паркинг.

Част от средствата ще бъдат за специализирано оборудване и софтуерни продукти за лабораториите, за обзавеждане на помещенията и за закупуване на компютърна и офис техника. "София тех парк" ще трябва да изгради уеб базирана софтуерна платформа за споделено ползване на оборудването, както и модел на ваучерна система за разплащане в рамките на споделената научна инфраструктура. С част от средствата ще се финансира организиране на рекламни кампании в страната и чужбина за представяне и увеличаване на популярността на научно-технологичния парк.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички