Сняг за 8 март

Мъгли и повече дъждове в женския месец вещаят синоптиците

Сняг за 8 март | StandartNews.com

8 март идва със сняг. За деня на жената бяла пелерина ще покрие високите полета на страната, съобщи за "Стандарт" синоптикът на ТВ МЕТ Петър Янков. По думите му преди това, до петък, дъждове ще валят над страната. Средните температури тази седмица ще са между 9 и 14 градуса. От петък вечер обаче от север ще нахлуе по-студен фронт, който ще докара захлаждане. Така на 8 март част от страната ще се събуди с лек сняг. Не говорим за преспи, успокои Янков и предупреди шофьорите да са внимателни, тъй като пътищата ще са хлъзгави.

 

По думите му хладното време ще се задържи и пред следващата седмица. В понеделник и вторник минималните температури ще са от -5 до -1 градуса. През деня пък ще варират от 3 до 8 единици над нулата по Целзий. Заради валежите и динамичното време мъглите ще са често явление в мартенските утрини. Слънцето почти няма да се показва заради повечето облаци. Най-непробиваема за пролетните лъчи ще е източната част над страната. Така морските вълци от Шабла до Резово ще могат да се наслаждават на зимното море, над което ще са надвиснали плътно облаците. Те ще се застоят по крайбрежието заради дошъл от север антициклон.

 

Като цяло март ще е по-дъждовен в сравнение с обичайното, разказа още Петър Янков. Температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски от средните за месеца. Така през деня живакът ще се движи между 8 и 13 градуса.

 

20 сантиметра натрупа в Пампорово, цените падат

 

От утре ски зоната в планинския курорт ще бъде на 100% отворена и достъпна за всички скиори, съобщи изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Парадоксалното е, че свалянето на нощувките в хотелите в курорта съвпадна с новия снеговалеж, който натрупа през уикенда близо 20 см нов сняг, коментира той. Вече са в сила ексклузивни цени на ол инклузив пакетите за хотелите "Перелик" и "Орловец", а между 10 и 16 март предстоят и най-големите състезания за сноуборд, правени някога у нас, допълни Беляков.

 

През почивните дни около 3 март курортът е бил пълен на 95% с туристи - чужденци, основно от традиционните пазари от Англия и балканските страни. Заради националния празник обаче преобладаващата част от гостите са българи. Веднага след 3 март цените на хотелите ще паднат с около 20%, което ще бъде второто сериозно намаление след това от началото на януари, когато нощувките поевтиняха с около 30%.

 

Цените в зимния курорт и сега са достъпни, като нощувка със закуска на човек варират от 30 до 70 лв. Към момента хотелиерите отчитат добър сезон въпреки меката и почти безснежна зима, а с новия сняг условията за ски в Пампорово са повече от добри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай