СНИМКИ: Бляскави през есента

СНИМКИ: Бляскави през есента | StandartNews.com

Големите гердани влизат и в офиса

Завръщат се полата трапец и високата талия от 60-те

Лятото е към своя край. Време е да сменим късите панталонки с дънки, сандалите - със затворени обувки и да си намерим подходяща връхна дреха. Кои ще са модните тенденции през есента - "Стандарт" потърси мнение от модния консултант Ивета Тодорова.

В есенните колекции отново се наблюдават монохромни тоалети в неутрален или по-силен цвят, като червеното например. Принтовете присъстват основно под формата на геометрични фигури. Дрехите на райета още са хитови. Много често в колекциите на големите дизайнери се забелязват и флорални мотиви, по-скоро като 3D елементи. Всички дизайнери предлагат голямо разнообразие, все по-смели комбинации, има все по-малко правила за смесването на стилове и материи, казва Ивета Тодорова. Спортните обувки навлизат в модните колекции и са подходящи за почти всякакви случаи.

От друга страна, при материите се наблюдава изобилие от блясък. Лъскавите облекла са подходящи не само за празници, официални събития и специални случаи, но дори за ежедневието. Това, което преди беше недопустимо за всекидневието - пайетите и камъните, през есента и зимата ще могат да се носят дори на работа, в офиса.
Друга актуална тенденция е препратката към 60-те години. Тогава са били актуални късите рокли, полите във форма на трапец, високата талия, изчистените линии.

Жените все по-често заемат някои кройки от мъжкия гардероб. При саката и ризите често виждаме подобни на мъжките модели. "Ризите се комбинират много смело с големи ефектни бижута, камъни. Преди офисният тоалет беше много формален, много обран, а вече не е съвсем така", твърди Ивета Тодорова. Изцяло плетените тоалети също ще са хит през есенно-зимния сезон.

Палтото като одеяло

С какво да се обгърнете в студените зимни дни? Обемът на палтата се запазва като тенденция. Предпочитат се пухкави, комфортни материи, а животинският косъм отново е актуален. "Класическото кашмирено палто е вечно, това е нещо, което никога няма да излезе от мода. В колекциите на големите дизайнери се срещат наметките и пончото. Най-важното тази есен при палтата е да са широки, удобни и да топлят, съветва Ивета Тодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай