След скандала в "Капките": Фънки отвръща на удара

Обидих се и аз от изказването на Азис, заяви Димитър Ковачев

След скандала в "Капките": Фънки отвръща на удара | StandartNews.com

Фънки проговори за скандала с Азис, който го обвини в расизъм по време на последния лайф на "Като две капки вода", и изрази гледната си точка за ситуацията.

"Обидих се и аз от изказването на Азис! Това са идиотщини, глупости! Просто изразих по някакъв начин мнението си. И въобще той знае ли какво значи думата "расист"? Боже мой, аз расист?! Това е пълна глупост!"

Случката се разигра след изпълнението на Рафи, който се превъплъти брилянтно именно в образа на краля на поп фолка, а Фънки стана от масата на журито и напусна сцената след изпълнението му.

"Да излезеш демонстративно от шоуто, сякаш се гнусиш от моя образ, който направи Рафи, беше расистко поведение", заяви в края на епизода Азис. "Имам достатъчно интелектуален багаж, за да знам кога и какво да кажа", отвърна тогава Фънки.

Двамата музиканти се скараха на живо в шоуто - нещо, което се случва за първи път, въпреки че, откакто Фънки е в журито, непрекъснато показва своето "нехаресване" към чалгата. Досега никога не е имало реакции към поведението на Димитър Ковачев, но този път Васко не издържа и избухна.

"Имам достатъчно самочувствие да кажа това, което казах в предаването. Зад думите ми стои самочувствието ми", сподели от своя страна Азис на въпроса има ли да добави нещо към думите на Фънки.

"Това са идиотщини, глупости, с които се занимаваме. Васко си е Васко. Участник в шоуто като всички останали. И честно казано, аз съм си в правото да реагирам както си искам, той също. Но нищо особено не се е случило", обясни пред столичен всекидневник Фънки.

Той бе категоричен, че скандалът между двамата не е предизвикан нарочно, не е измислен от сценаристите, за да гарантира забавление за зрителите и висок рейтинг. "Никога под никаква форма не съм участвал в сценарни шоута! И всичко си беше "на живо", както се казва", категоричен е Фънки.

Междувременно Рафи не пожела да вземе страна в скандала. Арменецът заяви, че всеки от тях е имал причина да реагира по свой си начин.

"Майтапи и шоу. Така си живея аз. А който иска да се сърди за каквото си реши, ще се сърди. Ето, и Къци участва в "Като две капки вода", и на него съм му казвал всичко, което мисля и за него, и по принцип. Помните "Биг брадър". И там хората мислеха, че съм някакъв идиот. А аз просто се забавлявах. С никого не съм в конфликт. Да не би Лили Иванова, за която казвам, че ме потиска, да тръгне сега да ми се обижда? Ами не, не й пука. На Къци специално как ли не съм му викал: Къцак, Къцунгер и какво ли още не. Такъв съм си аз, от мен не очаквайте лицемерие", споделя Фънки, който се слави като музикант с открит характер.

Преди 10 години като жури в "Мюзик айдъл" той пак се срещна с Азис. И дори бе очарован от него. Тогава, въпреки омразата си към чалгата и хомосексуалистите, Ковачев бе с добри впечатления от певеца.

"Много се изненадах, когато Азис гостува в шоуто. Държа се мъжки и много възпитано. Не парадираше с наклонностите си. Отговори остроумно на въпросите, въпреки че Иван и Андрей го провокираха по тънката линия", сподели Фънки.

"Хората, които слушаме рок, ставаме като затворено общество, както почитателите на класическа музика и джаз. Честно казано, бих организирал и попфолк концерт, това е бизнес и няма нищо общо с музиката. Щом докарахме Мадона, дето една дума и нота не познавам от нейното творчество, но това няма нищо общо с мен самия. И аз имам право да не харесвам чалгата, нали?", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай