След 20 години - Бил и Хилари говорят за Моника

Това стана в документалния филм "Хилари

След 20 години - Бил и Хилари говорят за Моника | StandartNews.com

Над 20 години по-късно, Бил и Хилари Клинтън говорят открито за чувствата си, свързани със скандала "Моника Люински", в документалния филм, "Хилари", разпространен вчера чрез платформата "Хулу" (Hulu), предаде Франс прес.

Връзката между Бил Клинтън и младата стажантка в Белия дом през 1998 г., за която тогавашният американски президент първоначално отричаше, доведе до процедура по импийчмънт срещу него.

73-годишният днес Бил Клинтън казва, че се чувства ужасно зле заради това, че животът на Моника Люински завинаги е бил белязан от станалото, като това, според него, е несправедливо.

Клинтън добавя, че го е направил, за да овладее "тревогите си през годините"."Никой не си помисля: "Поемам риск". Не затова хората вършат глупости", казва той.

Клинтън говори за напрежението, което произтича от президентския пост и което е удвоено, когато мандатът трае 8 години. "Струва ти се, че залиташ, че излизаш от боксов мач от 15 рунда и ти казват, че той е удължен на 30 рунда", казва той.

Най-трудното, спомня си Бил Клинтън, е било да разкаже истината на дъщеря си Челси, за което веднага настояла съпругата му Хилари. Но именно Челси е тази, която помага на хората да осъзнаят, че президентската двойка ще преодолее този епизод.

Ообразът на Челси, която върви с родителите си, хванала ги за ръка, докато те се качват в хеликоптер на моравата пред Белия дом. Това остана като един от емблематичните моменти в скандала, отбелязва Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай