Слай рисува денонощно

Сталоун открива ретроспективна изложба в Ню Йорк през пролетта, след това в Берлин

Слай рисува денонощно | StandartNews.com

Силвестър Сталоун се е отдал на по-„меката“ страна от артистичната си природа. Той рисува денонощно за следващата си самостоятелна изложба през пролетта в Ню Йорк. Екшън героят художник тези дни посрещна галериста от Манхатън Жорж Берже в имението си за 35 милиона в Бевърли хилс и двамата с часове прекараха в арт студиото на кинаджията. Дуетът планира да представи творбите на Роки в галерия „Georges Berges“ в Манхатан, като експозицията ще бъде ретроспективна с мотото „Sylvester Stallone Revealed: 50 Years of Art“.

„През следващите няколко месеца Слай ще гастролира в моите галерии в Ню Йорк и в Берлин. Ще се постараем да му осигурим признанието, което заслужава като художник. Събитието ще бъде революционно, както за Силвестър, така и за индустрията“, заяви Жорж Берже. Той особено е впечатлен от картината от 1975-а „On Finding Rocky“, която Слай рисува по време на снимките за първата част на култовия филм. Силвестър споделя, че искал първо да визуализира героя си, преди да му напише репликите.

Както се знае, Сталоун рисува от 8-годишен. Показвал е свои живописни платна в Ница, Сен Мориц и в Държавния музей в Санкт Петербург. Сталоун се хвали с над 300 творби, като най-скъпата му картина върви за половин милион. Близките му приятели и колеги Арнолд Шварценегер и Джон Траволта са горди собственици на негови произведения. Самият Слай също е колекционер на картини и притежава шедьоври на Клод Моне и Франсис Бейкън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай