Ска сряза Боде на световното

Ска сряза Боде на световното | StandartNews.com

Семейството му гледа от трибуните ужасяващия инцидент

Тежко падане, в резултат на което една от ските сряза подколенното сухожилие на десния крак на Боде Милър. С това ще се запомни първият старт при мъжете - Супер-Г от световното по ски във Вейл и Бийвър Крийк. 37-годишният американец водеше убедително до 59-ата секунда, когато лявата му ръка влезе във вратата. В резултат на това той се завъртя на 180 градуса, а после направи атрактивно салто с над 100 км/ч.

В типично свой стил обаче олимпийският и 4-кратен световен сложи и ските и слезе на финала на пистата "Бърдс ъф прей/Голдън Игъл" под бурните овации на публиката. Боде целуна съпругата си Морган Бек, сина си Самюел и дъщеря си Джесика, които го видяха как пада ужасяващо. В това време медик превърза срязания от ската десен крак на Милър. Американецът бе опериран по спешност в клиниката "Стедман".
"Излязох от успешна операция. Чувствам се късметлия, защото можеше да бъде по-зле", написа Боде в Twiiter.

Супергигантският слалом бе първото му участие през сезона, след като през ноември претърпя операция на гърба. Новата контузия вади Боде от световното и почти сигурно от стартовете до края на сезона. В негово отсъствие титлата в Супер-Г спечели за първи път Ханес Райхелт (Ав).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай