Синдикатите на среща с ръководството на МВР

Полицаите искат увеличаване на заплатите и подобряване на условията на труд

Синдикатите на среща с ръководството на МВР | StandartNews.com

София. Представители на синдикатите в МВР ще се срещнат днес с ръководството на ведомството, за да представят исканията си за увеличаване на заплатите и за подобряване на условията на труд. От Синдикалната федерация на служителите в МВР обявиха, че последната индексация на заплатите е била през 2009 година.

Освен увеличение на заплатите, от синдикатите във вътрешното министерство искат приемане на законодателни промени, които да дадат дефиниция на термина "физическа неприкосновеност". Заплатите обаче остават основният проблем на служителите в министерството.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на полицейските служители коментира пред БНР, че последното увеличение на заплатите на служителите в МВР било на 1 януари 2009 г. От тогава до сега заплатите ни не са увеличавани. Единственото, което се увеличи с 30 лева, беше т.нар. порцион, заяви Попов.

От синдикатите в МВР искат още премахване на възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация. Въпреки направеното от ръководството на МВР, според Валентин Попов патрулните автомобили на полицията например все още не са оборудвани достатъчно добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай