Швед паникьоса летище Сарафово

Неадекватният турист е откаран в болница, буйствал и в Слънчев бряг

Швед паникьоса летище Сарафово | StandartNews.com

Бургас. Неадекватен швед изправи на нокти туристи и полиция - първо в Слънчев бряг, където е отседнал, а после и в автобуса на път за летището. Летищните власти не пуснали чужденеца на самолета за дома му, за да не застраши полета, а го пратили в МБАЛ - Бургас за изследвания и лечение.

Първо 25-годишният Руми Турман, който бил отседнал в хотел "Кубан" в Слънчев бряг, буйствал на крайбрежната алея до хотел "Бел вю". След сигнал на граждани той бил задържан от несебърски полицаи, за което бил уведомен представителят на туристическата агенция, осъществяваща трансфера на туристите от Слънчев бряг до летището, съобщава "Бесове".

После туристът бил освободен и съпроводен до автобуса, за да отпътува за аеропорта. При качването обаче, след разговор с представителя на туроператора, без видими причини Турман отново избухнал, което наложило използването на физическа сила спрямо него. Предвид неконтролируемото поведение на чужденеца, представителят на агенцията отказал да го качи в автобуса, който потеглил към бургаското летище без шведа.

По настояване на Турман той е бил транспортиран до летище Бургас за своевременното му чекиране за полет до Малмьо.

Тъй като чужденецът бил тотално неадекватен, летищните власти са поискали съдействие на дежурния екип медици към летището. Те преценили, че шведският гражданин не е в състояние да пътува и е опасен за полета. Препоръчано му било лечение в здравно заведение.

С екип на Центъра за спешна медицинска помощ той е бил транспортиран до МБАЛ - Бургас, където е приет за преглед и лечение. Взета му е кръв за химичен анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай