Щатски генерал на крака при Аню на морето

Щатски генерал на крака при Аню на морето | StandartNews.com

Варна. Щатски генерал отиде на крака при военния министър Аню Ангелов, който е на почивка на морето. Командващият Националната гвардия на щата Тенеси ген. Макс Хейстън идва за 26-и път у нас, но за първи път е във Варна. Американският офицер пристигнал в морската столица, за да не прекъсва почивката на министър Ангелов, който отмаря семейно в къщата на съпругата си в Аксаково. 

Генерал Хейстън разказа пред журналисти, че води армия от 15 000 души и директно е подчинен и рапортува на губернатора на щата Тенеси. Неговите военнослужащи помагат на полицията и пожарната при природни бедствия, пожари и са допълнителен резерв към щата за овладяване на критични ситуации.

Американският офицер и кметът на Варна Кирил Йорданов откриха, че имат обща страст-бързите скорости и мотори. Генералът има „Харли Дейвидсън” и покани на рокерски събор в Тенеси градоначалника на морската столица. Той пък отговори на поканата с покана за надпревара във Варна.

Заедно с генерала във Варна беше и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, който обясни за пореден път, че след България заминава като зам.-специален пратеник в Афганистан и Пакистан. 

Както агенция Стандарт Нюз съобщи, дипломатът изтъкна пред медиите, че щатски инвеститори оглеждат възможности за инвестиции у нас, а интересите им били в сферата на високите технологии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай