Шоу на три сцени в Кърджали

Деца се учат да свирят със "Златен век" и "Стандарт", опашка за автографи при Милото

Шоу на три сцени в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. С празник на музиката на три сцени Кърджали чества Деня на Независимостта. Празненствата за 104-ата годишнина от историческата дата се превърнаха в общоградски хепънинг, в който взе участие и "Стандарт".

Хиляди родопчани се стекоха в града за музикалното шоу, което се вихреше в три шатри. Възпитаници от първия в страната ученически гвардейски отряд и мажоретен състав поставиха началото на събитието. Танцьорите от формация "Родопея" взривиха малки и големи с атрактивно изпълнение с тъпани по песента "Вода" на  Елица и Стунджи. 30-минутен филм пък представи историята на различни музикални инструменти, някои на повече от 100 години. На специален щанд бяха изложени медни и дървени инструменти. 10-годишната Ивет разглеждаше с любопитство хармониката и обясни, че има желание да се науча да свири. Възрастна дама пък призна, че иска догодина да има и шатра за стари градски песни.

Денят на музиката е първото от серията прояви по европейския проект "Мостът - кръстопът на култури". Идеята е на община Кърджали в партньорство с Фондация "КРЪГ". Гостите на празника в Градската градина в Кърджали бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова и актьора Калин Сърменов от "Студио Златен век", партньор по проекта. Компанията на Милото заедно с в. "Стандарт" спечелиха европроекта за организиране на серия културни събития в града. Стотици зрители, танцьори и певци се наредиха за автографи от любимия актьор по време на музикалния празник. Фолклорни изпълнения, поп хитове и класическа музика белязаха тържествата в Градската градина след празничния ритуал за поднасяне на венци за Независимостта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай