Шок в Би Ти Ви! Хекимян подаде оставка

Как реагираха от медийната група

Шок в Би Ти Ви! Хекимян подаде оставка | StandartNews.com

Шокираща ситуация в БТВ, след като директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян подаде оставка.

bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“,

вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период, главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание,

заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева,

с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова.

Като журналист във „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ в Германия,кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa),

г-н Бартолaйт има отличен предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент.

„bTV винаги е била изключителен работодател и като медия се стреми към професионализъм според най-високите стандарти“, каза Антон Хекимян.

Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините.

Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай