Шок: Какво отказала Елизабет II на Хари

Нови разкрития на британските медии

Шок: Какво отказала Елизабет II на Хари | StandartNews.com

Кралица Елизабет Втора, баба на принцовете Уилям и Хари, с единия била майка, с другия мащеха, според две статии в "Daily Mirror", пише "Дир". В едната се разказва как отказала да даде на Хари по-голям дом, за разрастващата му се фамилия, а в другата как предложила на Уилям своя резиденция, която не е използвала досега.

След сватбата херцозите на Съсекс искали да се преместят в по-голяма къща, за да създадат семейство и отишли при кралицата с тази идея. Според "Sunday Times" двойката попитала кралицата дали могат да живеят в замъка Уиндзор. Но бабата на Хари отказала и вместо това им дала "Frogmore Cottage", резиденция, която също се намира в градчето Уиндзор. Но все пак не е замъка. Макар да имало празни спални в Уиндзор, тя преценила, че това ще бъде неподходящо.

Преди раждането на Арчи, двойката се преместила в дома си "Frogmore Cottage", по-късно от очакваното поради забавяне на ремонтните дейности. Резиденцията била преустроена така че да има четири спални и една детска стая. Имотът се разполага на 655 акра и е в Малкия парк на Уинздор. 

В същото време, става ясно, че кралицата, която прекарва Коледа и Нова година в замъка Уиндзор, се показала доста щедра към Уилям и Кейт. Тя има една резиденция в Уиндзор, в която никога не е живяла и искала да я даде на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Тази резиденция е "Форт Белведере", която е построена между 1750 и 1755 г. за принц Уилям Август, като архитектура е в готически стил и домът е бил наричан "Фортът" от много членове на кралското семейство. Фортът, който има седем спални, езеро и близка горичка, се намира в Кралския парк, който е на юг от градчето Уиндзор при границата със Съри.

В момента се отдава под наем от "Crown Estate". Миналата година запознати докладваха, че принц Уилям и Кейт са хвърлили око на мястото и искат да се преместят във Форта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай