Шест проблема на женското здраве, за които хомеопатията може да даде решение

Съвременните жени са подложени на множество предизвикателства в търсене на баланса между дом, семейство, кариера и личните си нужди и желания.

Шест проблема на женското здраве, за които хомеопатията може да даде решение | StandartNews.com

Съвременните жени са подложени на множество предизвикателства в търсене на баланса между дом, семейство, кариера и личните си нужди и желания. Като добавим и емоционалната им природа и по-крехката чувствителност, лесно можем да си представим как стресът и умората надделяват, причинявайки им здравословни проблеми.

Хомеопатът на българския център за личностно развитие Mahama’s Life School Петя Йонкова обяснява, че жените имат своите специфични болки и неразположения и затова не е странно, че в хомеопатията има средства, които могат да бъдат наречени “женски”. Този тип лечение е част от цялостния подход на специалистите в холистичния център като всеки препарат се избира индивидуално, според особеностите на конкретния организъм, случай и характер.

Mahama’s Life School e нов български център за личностно развитие, основан от опитния коуч Мая Бонева – Mahama. Екипът му се стреми да подпомогне своите клиенти в постигането на най-добрия баланс и хармония в отношенията ни с нас самите, между мъжете и жените, реализацията в кариерата и бизнеса, както и за постигане на цялостно личностно израстване.

“Щом жената намира време да се погрижи за хората около себе си, семейството и кариерата си, тя със сигурност трябва да може да намери време и за себе си. И не само това! Добре е да подреди приоритетите си така, че да изведе себе си на първите места. Защото само когато тя е добре, добре ще се чувстват и всички членове на семейството, на които дава обичта и грижата си”, допълва още Петя Йонкова.

За да бъде максимално полезна на съвременната жена, тя събира и обобщава информация за хомеопатичните средства, които могат да помогнат за балансирането на някои типично женски неразположения. Терапевтът обаче прави уговорката, че тези средства действат различно на различните хора и трябва да се използват след индивидуална консултация с хомеопат.

SEPIA OFFICINALIS

Сепията може да повлияе изключително благоприятно на женското здраве и баланс, а в много случаи е подходящо и за мъже. Често в ежедневието на семейната жена се случва да е погълната от грижите за домакинството и децата, което я довежда до пълно изтощение, раздразнение, неспособност да въздържа нервите си и желание да избяга.

Като физическа симптоматика могат да бъдат забелязани: наличие на кафяви петна по лицето, нередовна менструация с остри болки и силно главоболие, горещи вълни със сърцебиене и др. “Всъщност Сепия това е Пепеляшка, която прави всичко вкъщи, постоянно работи за другите и тайно мечтае, че някога ще дойде принцът. Тя търси и се подобрява от физически упражнения, най-често танци” – обяснява Петя Йонкова и посочва, че прилагана по правилния начин, хомеопатията може да облекчи всички тези симптоми и неразположения.

PULSATILLA

Това е растение, известно като котенце или обикновена съсънка. То може да повлияе добре на жени, които имат нужда от нежност и подкрепа от околните, за да се справят с предизвикателствата на живота. Този тип дами могат да станат доста зависими от мъжа си и ако не получат отношението, от което се нуждаят, може да се почувстват изоставени и разстроени. Пулсатилата има способността да облекчава именно такъв тип емоционални състояния. Хомеопатичното средство влияе добре и на физически симптоми като закъснение на менструацията, нередовен цикъл, бяло течение, трудности при кърменето и др.

PLATINA

От това хомеопатично средство се нуждаят жени, които се възприемат с очите на околните. Те непрекъснато се стремят да „позлатят“ образа си и да гонят идол, който са си изградили в съзнанието. Това обаче хаби голяма част от енергията им и често ги обрича на провал. На физическо ниво този тип жени развиват невралгични болки, хронично възпаление на яйчниците, главоболие и др.

STAPHYSAGRIA

е добър помощник за жени, които се чувстват обидени, жертви на несправедливост и в обстановка на враждебност. Те страдат непрекъснато и трупат в себе си всички неприятности и обиди, които са преживели. Тези жени не могат да поставят граници и да защитят себе си, а механизмът им на оцеляване е да преглъщат болката. Всичко това води до силното им недоволство към самите себе си, което може да причини и физически дискомфорт. Всички тези емоции и неразположения могат да бъдат успешно повлияни от хомеопатичното средство Стафизагрия.

LACHESIS MUTUS

е друг хомеопатичен продукт, подходящ за жени, които изпитват силна ревност и желание за победа. За характера им са определящи качества като агресивност, привлекателност, сексуалност, бъбривост и др. Тяхното оцеляване зависи от победата над съперницата и те постигат това с умно и манипулативно говорене.

Този тип жена може да бъде остроумна, саркастична, да говори високо, оживено, с бързо изразяване на чувствата, възбудено, да скача от тема в тема … но в крайна сметка всичко това е много досадно за околните. Лахезис е силно средство за балансиране на емоциите, както и за преодоляване на проявите на менопаузата като приливи на горещи вълни. То се справя и с по-сложни симптоми като сърцебиене, мозъчни разстройства, хронични язви, главоболие и др.

IGNATIA AMARA

В живота на всеки човек настъпват трудни периоди, които не е лесно да бъдат преодоляни. Това могат да бъдат ситуации на любовно разочарование, загуба при смърт, при раздяла, тежък изпит. При жените, подложени на такъв тип изпитания, се наблюдава честа промяна на настроенията, безсъние, истерия, загуба на съзнание.

Игнация е подходящо именно за тях и незаменимо средство за лекуване на последствията от първия период след стрес, уплаха и мъка. То може бързо да подобри настроението и да намали нивото на възбуда. Повлиява добре и физически симптоми като схващания, главоболие, предизвикано от притеснения и умствено натоварване.

Петя Йонкова обяснява, че ако някоя жена се разпознава в едно или повече от посочените описания, това е напълно нормално и консултацията с хомеопат може да ѝ помогне да открие точното средство за постигане на баланс.

“И не забравяйте, че когато човек има проблем, е най-добре да се посъветва със специалист, защото при избора на лекарство, съвсем не се взимат само тези минимални описания, които съм посочила по-горе. Мисля и взимам предвид много други неща, като миазми, потенции, интензитет и как трябва да се развият нещата в бъдеще. Самото проследяване е много важно, защото много от симптомите, които хората отчитат, като влошаване, всъщност за мен, като хомеопат, говорят съвсем различно нещо и това го обяснявам на хората. В последствие много ми се доверяват и остават спокойни в плавния процес към по-добро здраве, което е неизменна част от трудния път към хармонията – Ум-Дух-Тяло” – допълва още хомеопатът на Mahama’s Life School.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай