Шефът на АПИ: В общините Силистра, Разград и Шумен е най-критично

Шефът на АПИ: В общините Силистра, Разград и Шумен е най-критично | StandartNews.com

„Най-критично е положението с пътищата в Североизточна България, и най-вече в общините Силистра, Разград и Шумен. Там има големи открити пространства и много силен вятър. В момента там се получава снежна виелица, която ограничава видимостта до почти нулева". Това заяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров в предаването "Здравей, България" по Нова тв. И уточни, че ограниченията там се налагат, тъй като та има много открити пространства и духа силен вятър и се получава силна вихрушка, която ограничава видимостта по пътя почти до нула.

„Същото се налага и на АМ „Струма", между Шумен и Варна, където движението над 12 т е ограничено. Там видимостта е почти нулева, наши снегорини през нощта губиха видимост, попадаха в канафките, което допълнително затрудняваше почистването на пътя", допълни още Лазаров. По отношение на информация за закъсали тирове на Хаинбоаз той коментира, че това са били спрени тирове от пътна полиция, което се прави с цел превантивна мярка. „Те се спират долу на равното за да може да премине снегопочистващата техника и да провежда и да провежда лекото движение", допълни Лазаров.

В някои от главните пътища от Шумен към Силистра са затворени заради намалена видимост, например първокласен път I-7, както и пътя от Русе към Варна I-2 до Шумен, обясни шефът на АПИ. Имаме ограничения по планинските проходи за тежкотоварни автомобили над 12 т. „Говорим за Прохода на Републиката, където поетапно тази нощ контролирано започна пропускането на камиони", допълни Лазаров и допълни, че няма бедстващи хора, но имаше много такива, влезли в забранени участъци, поради тази причина наши екипи влизаха за да ги ориентират, като от АПИ следят пътната обстановка.

Повече за актуалната пътна обстановка в страната четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай