Ще се появи ли Зеленски на наградите "Оскар"

Шоуто все още е в процес на подготовка, заяви продуцент на церемонията

Ще се появи ли Зеленски на наградите "Оскар" | StandartNews.com

Докато холивудските знаменитости се събират за ежегодния си празник на киното на церемонията по връчването на наградите "Оскар" в неделя, предаването на живо няма да подмине и последиците от руската инвазия в Украйна.

Организаторите разкриха малко подробности около предстоящото събитие, но заявиха, че по време на церемонията ще има момент, в който ще бъде отбелязано нахлуването, при което загинаха хиляди хора и което прогони от домовете им една четвърт от 44-те милиона жители на Украйна.

"Макар желанието ни е нощта да e забавна и празнична и искаме тя да е своеобразно бягство, времето по целия свят е бурно", каза продуцентът Уил Пакър на пресконференция, добавяйки, че пандемията от Covid-19 също продължава да буди притеснения.

Шоуто, което ще бъде излъчено живо по телевизия АВС, собственост на "Walt Disney Company", "ще признае тези неща и ще го направи по уважителен начин", добави той.

Уанда Сайкс, една от трите звезди на комедията, които ще бъдат водещи на шоуто, каза, че продуцентите са планирали "нещо, което им харесва" във връзка със ситуацията в Украйна. "Това е органично и е замислено", заяви тя.

Миналата седмица съводещата на наградите "Оскар" Ейми Шумър сподели, че е подхвърлила идеята украинският президент Володимир Зеленски да бъде поканен да се включи чрез сателитна връзка, но предположи, че продуцентите са я отхвърлили, предава БТА. "Не аз продуцирам Оскарите", каза тя в "Шоуто на Дрю Баримор".

Пакър не изключи появата на Зеленски. "Шоуто все още е в процес на подготовка, така че това не е нещо, което бихме казали категорично по един или друг начин на този етап", допълни продуцентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай