Семейство осъди енергото за гръмнал телевизор

Ще получи 1549 лева за ремонт и адвокати

Семейство осъди енергото за гръмнал телевизор | StandartNews.com

Шумен. Семейство от Шумен спечели битка в съда с енергото за повреден телевизор. Той гръмнал през 2010 година заради високо напрежение по мрежата. 

"Енерго-Про Мрежи” АД, трябва да плати на потърпевшите 1549 лв. обезщетение. В него се включват ремонт на гръмналия уред, лихви и адвокатско възнаграждение. Фамилията спечели делото в районния съд през октомври, но от енергото обжалваха. Сега Окръжният съд също се е произнесъл в полза на абонатите, а това решение е окончателно, съобщава Блиц.

Новият телевизор на шуменското семейство излязъл от строя на 4 май преди две години, след авария на електромрежата. Още в същия ден жената подала жалба в центъра за обслужване на клиенти. Занесли телевизора и в сервиз, но оттам отказали ремонт на уреда, защото бил жертва на повишено напрежение, а това не се поемало от гаранцията. Семейството подало 2 жалби пред енергодружеството и получило два отказа за поемане на щетите. Новият дисплей и ремонтът стрували над 1000 лв. Така се стигнало до дело.

От “Енерго-Про” твърдели при последното дело, че сигналът за повредата дошъл не веднага, а 12 месеца по-късно. Освен това възразявали, че аварията е станала не по тяхна вина, а заради изкопни дейности на ВиК-Шумен. В крайна сметка тезата им не била приета от магистратите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай