Седмокласници дариха чек за 1000 лв. за лечение на учителката си

Седмокласници дариха чек за 1000 лв. за лечение на учителката си | StandartNews.com

През седмицата седмокласници от Кърджали получиха чек от 1000 лв. за лечение на учителката си по история Христина Стайкова, която се бори с рака. Чекът бе представен от известна марка натурални сокове. Сумата е спечелена от учениците благодарение на участието им в игра на страницата на Queens в социалната мрежа Фейсбук под надслов „Тази Коледа направи нещо за другите".

„На среща в кабинета целият клас изненадва преподавателката с радостната новина. Вълнението на младата жена от жеста на учениците й не може да се опише с думи. Тяхното вълнение от усещането, че са сторили добро – също", сподели Васил Визев, класен ръководител на седмокласниците от СОУ"П. Р. Славейков".

Седмокласници от Кърджали често инициират благотворителни инициативи.Заедно със свои съученици от други класове или самостоятелно тийнеджърите от СОУ"П. Р. Славейков" редовно посещават домове за възрастни хора, дом „Майка и дете", изнасят програми и носят подаръци, понякога по празници, понякога без конкретен повод, а защото искат да помогнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай