СДВР не вижда наличие на наказателни бригади

СДВР не вижда наличие на наказателни бригади | StandartNews.com

София. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти, коментира зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски по повод поредното нападение срещу чужди граждани.

„Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени вчера чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди", каза пред бТВ Терзийски.

Той поясни, че има задържани две криминално проявени лица и се издирва трето.

„Няма данни за конфликт преди възникването на инцидента. Чужденците са били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари", обясни комисарят.

Пред БНР Терзийски увери, че полицейското присъствие в центъра на столицата е увеличено и служителите реагират адекватно за опазване на сигурността на гражданите.

В последните седмици националистични организации създаадоха т.нар. „граждански патрули", с които да защитават населението от нелегалните имигранти. Това се случи след нападението на продавачката Вики на столичната ул. „Пиротска". Един от лидерите – Боян Расате, дори беше привикван на разговор в СДВР, тъй като патрулите нямат законова основа и не са разрешени от полицията.

По повод нападението над продавачка от сириец в понеделник Терзийски коментира, че основната версия е грабеж. Няма никакви данни за опит за изнасилване, допълни той.

В задържания сириец са намерени над 2000 долара, като за момента той не е дал обяснение от къде са парите и защо са били в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай