Сблъсък за въпроса на референдума

Сблъсък за въпроса на референдума | StandartNews.com

Сандански/София. Как ще изглежда въпросът на референдума за АЕЦ"Белене"? По всичко личи, че това ще е новата ябълка на раздора между управляващи и опозиция в предстоящите седмици. 

Въпросът трябва да бъде определен от парламента, за да бъде формулиран по най-правилния начин, да е допустим по българското законодателство и да дава ясен отговор на всички въпроси, които ние имаме. Това обясни в Сандански енергийният министър Делян Добрев.

Допитването до народа трябва да се проведе до три месеца, подчерта министърът. Това означава, че гласуването ще е около Нова година.

Въпросът е формулиран в самата подписка за референдум, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев. Това е въпросът, зад който са застанали 770 000 български граждани. Парламентът има право да го редактира, но не и да му смени съдържанието. Искат да откраднат на хората референдума и да подменят съдържанието, на което БСП ще се противопостави, каза Станишев.

Допитването трябва да се насрочи от президента и да се проведе в законовите срокове. Г-н Борисов първо каза, че ще е заедно с изборите, за да се спестят пари. Сега казват друго. Не знам какво ще кажат утре, каза Станишев по повод изказването на Делян Добрев, че референдумът ще се проведе до три месеца.

Станишев се противопостави на идеята за гласуване по електронен път и заяви, че за да бъдат честни изборите, е необходимо механично гласуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай