Сакскобургготски на кралска сватба в Люксембург

Принц Гийом и графиня Стефани събраха аристократи от цял свят

Сакскобургготски на кралска сватба в Люксембург  | StandartNews.com

Аристократи от десетки страни по света се събраха в катедралата "Света Богородица" в Люксембург за религиозното бракосъчетание на престолонаследника принц Гийом и младата белгийска графиня Стефани дьо Ланоа. Симеон Сакскобургготски, княз Кирил и княгиня Мириам бяха част от знатните гости. В интервю за люксембургския вестник "Тагеблат" Симеон пожела на младата двойка дълъг съвместен живот и да достигнат поне до златна сватба, каквато царят и Маргарита празнуваха тази година.

Двадесет и осем годишната Стефани, най-малкото от осемте деца на старо белгийско аристократично семейство, влезе в катедралата под ръка с големия си брат Жеан и под звуците на органа. Тя бе в бяла булчинска рокля на дизайнерката Ели Сааб от дантела в цвят слонова кост с избродирани със сребърна нишка листа. Младоженецът - 31-годишният принц Гийом, пък се появи с военна униформа и пристигна заедно с майка си - херцогиня Мария-Тереза.

В часа преди церемонията принцове и принцеси от европейските и близкоизточните монархии преминаха по червения килим до входа на катедралата. Сред гостите бяха принцеса Каролин от Монако, принц Едуард, третият син на английската кралица, японският престолонаследник Нарухито, а също белгийският крал Албер II и кралица Паола, които са в роднински връзки с люксембургските херцози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай