Руснаци скочиха срещу имотните измами у нас

Молят Борисов и Путин да им върнат запопирани жилища

Руснаци скочиха срещу имотните измами у нас | StandartNews.com
Руснаци протестират срещу измамите с имоти у нас. Демонстрацията се провела на Тишинския площад в Москва, по време на международна изложба за недвижими имоти.
 
Няколко души, станали жертви на нашата строителна фирма "Ес Пи Ес" ЕООД , ръководена от Стамат Стаматов, излязоха на улицата с плакати с надписи: "Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!" и "Измамниците строители в България са реалност".
 
Фирмата "Ес Пи Ес" ЕООД продавала апартаменти в своите комплекси, сред които и "Даймънд Бей" в курорта Слънчев бряг. Те обаче били заложени в банка, която наложила запор върху имотите. 
 
Десетките потърпевши руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ към българските държавни органи и лично към министър-председателя Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин.
Подобна акция е планирана и в Санкт Петербург, където се провежда изложба на недвижими имоти в павилионите на "Ленекспо".
"Ще продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашия проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим спестяванията си и не желаем сънародниците ни да попаднат в същата ситуация", се казва в писмо до българските медии.
 
Протестиращите обещават в най-скоро време да организират демонстрация и пред българското посолство в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай