Роял "Блютнер" разпна Христина на 33

Димитровград иска втори шанс за директорката

Роял "Блютнер" разпна Христина на 33 | StandartNews.com

Димитровград. Тя се казва Христина и е на 33. През седмицата тихата и кротка жена от Димитровград разбра какво е да те разпънат на кръста. Директорката на детския и младежки център Христина Ташева стана главен герой във видео в нета, след като нареди да бъде нарязан марковият роял "Блютнер", тъй като бил опасен за балерините.

"Краят на културата е в дъното на коридора..." Изразът е част от виц, а надписът е финален във филмчето на Валери Добрев за унищожаването на музикалния инструмент в Димитровград.

Заради скандала тя подаде оставка. И противно на максимата "всяко чудо за три дни", бунтът на народа се разрази дотолкова, че цяла седмица младата началничка е буквално разкъсвана в социалните мрежи.

Ташева е пораснала в Детския център, става ясно и от коментарите на подчинените й. Тя е работила като психоложка там 10 години още докато е бил Детски комплекс. Последните три години е шеф на вече преобразуваното общинско предприятие "Детски и младежки център".

Не е от най-контактните хора, но пък си е вършела перфектно работата. По нейно време е утвърден и Националният танцов конкурс на театрално-сценичните танци - характерни, съвременни и класически балет -"България танцува", който се провежда при огромен успех в Димитровград от две години, признаха и от местната управа.

"Дала е много от себе си, за да се развиват дейностите в центъра. Имаме 13 извънкласни форми. Много хора сме и да си управител и отговорен за всичко никак не е лесна работа", коментира и ръководителят на балет "Галаксико" към центъра Тихомир Митев.

В деня, в който сдаването на директорския пост от Ташева вече е факт, той и колегите му все още не са се отърсили от шока. Призовават обаче ситуацията около бившата им вече началничка да не се приема само с негативизма.

"Обществото ни като цяло е негативно, все търсим само скандала. Грешката й беше наистина нелепа. Злостните коментари я засипаха като лавина, а никой не се сети в този момент да се поинтересува от добрите неща, които е сторила", добавят и колегите на Митев.

"Платих прескъпо за грешката си. Центърът ми е скъп. Подавам си оставката и повече не искам да се говори за мен. Тръгвам си, за да изтъркам петното от името на центъра", коментира през сълзи Христина Ташева, докато върви към сградата на общинската администрация в Димитровград, за да разпише прекратяването на договора си и да върне служебния си телефон. Звучи като човек в безпътица. Не е останала и капка от гордостта й, с която заставаше пред камерите и фотообективите на медиите в предишните дни, за да защитава решението си.

Засега няма представа какво ще прави в професионален аспект, казва, че първоначално трябва да стъпи на краката си като човек. Говори сякаш сега тя е в коридора, никому ненужна като "Блютнер"-а отпреди дни.

В Димитровград пък й лепнаха прякора Дамата на печалния образ.

След еуфорията около нелепата й постъпка обаче съгражданите на 33-годишната Христина сякаш изведнъж се отърсиха от първоначалния негативизъм и поеха дъх, за да изрекат "грешка на младостта". Дори и най-големите й съдници - музикантите от Духовия оркестър на бригадирското градче, вече опрощават постъпката й, отсичайки: "Млад човек е. Всеки стъпва накриво понякога и греши. Трябва да й се даде втори шанс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай