Родителят побойник се скри в лудница (ОБЗОР)

Родителят побойник се скри в лудница (ОБЗОР) | StandartNews.com

Според съучениците вината за свадата е на сина на насилника

Милен Антов се измъквал от 4 висящи дела с документ от психоклиника

44-годишният агресивен баща Милен Антов, който нахлу в гимназията по изкуства в Плевен и нападна двама деветокласници, се е укрил в психиатрия извън града. Мъжът бе обявен за общодържавно издирване. Това стана ясно след раздухването на скандала, при който родителят счупил стол в гърба на едното момче и ударил другото по лицето. До саморазправата се стигнало заради сина на побойника - Цветан, който е в седми клас.

На Антов-старши е повдигнато обвинение за побой над непълнолетни по хулигански подбуди. Потресените родители на пострадалите деца се притесняват, че наказанието може да му се размине.

"Няма да му е за първи път. Оказа се, че той няколко пъти е ходил да се освидетелства в психодиспансера в Ловеч, за да се измъкне от правосъдието", разкри Антонио Димитров, баща на бития Георги.

Неговият син пострадал случайно, защото се оказал на неподходящото място

Спречкването преди това станало между сина на Милен Антов и друг тийнейджър - Мартин. Според съучениците им по-скоро Цветан е провокирал конфликта. Те разказват , че видели в междучасието как Мартин го прегърнал през рамото и нещо му говорил.

"Първоначално си говорихме - потвърди самият Мартин. - Не съм го удрял. Той почна да ме обижда, след което искаше да ми се извини. Аз го питах какво ми каза. Той каза, че не знае. Че вече ми е казал. Аз говорих с учителката по култура".
Преди това Цветан го обиждал за външния му вид. Наричал го педераст, твърди пострадалият ученик. Цветан се оплакал на баща си, после му помогнал да влезе през авариен вход, който се отваря само отвътре.

Мартин си спомня как възрастният мъж връхлетял в ателието по скулптура върху него и приятеля му Георги. Сипел ругатни. "Дойде и удари Георги с лявата ръка по лицето. Кръвта по пода е от него", сочи тийнейджърът мястото на срамната сцена. Той твърди, че бащата на Цветан ги заплашил да не казват нищо на родителите си, за да не пострадат още повече. Майка му обаче веднага се досетила, че е станало нещо нередно.

"Разбрах след час и половина някъде, той ми се обади, че чака такси - обясни тя. - Мартин винаги се прибира с градския транспорт". Майката на битото момче не обвинява ръководството на училището и дори е благодарна, че раните на сина й са повърхностни. Момчето

има следи от удара по гърба си, а съученикът му е с хематом

Побоят можел да бъде още по-жесток, но учителка защитила Мартин. На мястото на инцидента присъствала преподавателката Вяра Тодорова. Тя се опитала да се намеси. Но понеже е дребна жена, не успяла да помогне на момчетата, но поне стреснала бияча.

Бащата на пострадалия Георги обаче смята, че охраната на училището не е реагирала адекватно. Агресивният мъж бил само изведен от училището, без да бъде съобщено за инцидента или повикана полиция. Антонио Димитров се надява побойникът този път да не се отърве с изпробвани вече номера. По думите му Милен Антов има четири висящи дела и винаги се измъквал с документ от психиатричната клиника в Ловеч. Родителите на пострадалите тийнейджъри разчитат на правосъдието да си свърши работата, а потенциално опасни хора да не застрашават децата им. Единият пострадал ученик призна, че се страхува да не бъде нападнат отново от възрастния мъж.

Директорката на НУИ "Панайот Пипков" Жечка Димитрова се закани да вземе мерки за по-строга охрана на входовете на учебното заведение. Аз мога да накажа учениците, но не и родителите, коментира тя. Димитрова е уведомила за случая всички специализирани органи. Родителите и на трите деца са ги освидетелствали.

Това е първи подобен инцидент в училището по изкуства

в Плевен, категорична е Димитрова.

От окръжната прокуратура в Плевен обявиха, че веднага били предприети оперативни действия за откриването на Милен Антов. Той е осъждан, изтърпял си е наложеното му наказание. Престъплението, за което е осъждан, не е за насилие, а е икономическо престъпление", поясни говорителката Добринка Матеева.

Присъдата на Окръжния съд в Плевен срещу Милен Антов е от 2011 г. за използване на документ с невярно съдържание, с които той е опитал да присвои пари по схема за национално доплащане. Признат е за виновен в това, че през 2007 г. и 2008 г. като управляващ ООД представил неверни сведения пред Областна разплащателна агенция на Държавен фонд "Земеделие". Декларирал невярна информация във връзка с ползване на земеделска земя в землището на Плевен. Наказанието му било 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип и глоба в размер на 2000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай