Родители търсят 2 хиляди за бебе без уши

Родители търсят 2 хиляди за бебе без уши | StandartNews.com

Кюстендил. Бебе се роди без уши в Кюстендил. Пеленачето Бойко проплакало преди два месеца в местната болница, съобщи в. "Струма". Момченцето има и малформация на лицето. То е първото дете на Мария и Сашо Желеви, които сега под дърво и камък търсят 2 хиляди лева, колкото софийските лекари им казали, че им трябват на първо време, за изграждането на двете ушни миди на детето.

Според медиците все още не се знае и дали Бойко има ушни канали. Това ще стане ясно в началото на април, когато се направи цветна снимка на главата на бебето. В ромското гето направили концерт, на който събрали 900 лева за снимката. Обстоен преглед на малкия Бойко показал, че други здравословни проблеми мъникът няма.

"Снахата не спира да плаче по цял ден, синът ми Сашо пък не знае на кой свят е, не се прибира, все търси някъде да работи, че да изкара пари за операцията", допълни бабата на малчугана. Семейството живее в ромската махала в Кюстендил, никой от тях няма работа и платени здравни осигуровки. "Ако ни потърсят, съм готов да помогна с каквото е по-силите ми", каза шефът на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай