Роди се десетият правнук на Елизабет II

Новият член на британското кралско семейство е 22-ри в линията за наследяване на престола

Роди се десетият правнук на Елизабет II | StandartNews.com

Кралица Елизабет II стана прабаба за десети път. В сряда говорителят на нейната внучка Зара Тиндъл съобщи, че в неделя, на 21 март, тя е родила момченце, съобщи ДПА.

"Зара и Майк Тиндъл с радост съобщават за раждането на третото си дете Лукас Филип Тиндъл", се посочва в официално съобщение. Новороденото тежи 3,7 кг.

Щастливият татко уточни в подкаст, че синът му се родил у дома. "Дойде много бързо. Не дочака да стигнем до болница. Майка му го роди на пода в банята", каза той.

"Кралицата и херцогът на Единбург са изключително доволни от тази вест и с нетърпение очакват срещата с десетия си правнук, когато обстоятелствата го позволят", съобщи говорител на Бъкингам.

Зара Филипс, дъщеря на принцеса Ана, се омъжи за ръгбиста Майк Тиндъл през юли 2011-а. Тя продължава професионално да се занимава с конен спорт и е носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а. През 2013-а се ражда първата дъщеря на Филипс и Тиндъл, а през 2018-а - второто им дете, също момиченце. Синът им ще е 22-ри в линията за наследяване на британския престол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай