Ванга: Ро­де­ни­те през 2005 г. ще спа­сят Бъл­га­рия

Крис­тал­ни­те де­ца - ма­те­ма­ти­ци, му­зи­кан­ти, ле­ка­ри, ко­и­то ще се вър­нат в стра­на­та и ще я по­ве­дат нап­ред

Ванга: Ро­де­ни­те през 2005 г. ще спа­сят Бъл­га­рия | StandartNews.com
  • Крис­тал­ни­те де­ца - ма­те­ма­ти­ци, му­зи­кан­ти, ле­ка­ри, ко­и­то ще се вър­нат в стра­на­та и ще я по­ве­дат нап­ред

"Мно­го са гре­хо­ве­те на чо­ве­чес­т­во­то и тък­мо те са глав­но­то зло". 11 ав­густ 1996 г., не­де­ля. Кам­ба­на­та в Ру­пи­те бие тре­вож­но и са­мот­но, из­вес­тя­вай­ки за кон­чи­на­та на Про­ро­чи­ца­та. На Ван­га, на ле­ля Ван­га, на фе­но­ме­на Ван­га, бо­го­пос­та­ве­на, от­ри­ча­на, прос­ла­вя­на и ху­ле­на. Ван­ге­лия Пан­де­ва Гу­ще­ро­ва е ро­де­на в се­ло Стру­ми­ца на 31 яну­а­ри 1911-а. Ле­ген­да при­жи­ве, тя ос­та­ва све­ти­ца и след смърт­та си. Да се сбо­гу­ват с нея прис­ти­гат хи­ля­ди от­къ­де ли не - по­ли­ти­ци, уче­ни, хо­ра на из­кус­т­во­то свеж­дат скръб­но гла­ви. Це­ли­ят бъл­гар­с­ки на­род ис­к­ре­но жа­лее за сво­я­та ба­ба Ван­га. "Сля­па от дет­с­т­во­то си, тя си бе­ше из­во­ю­ва­ла име­то на жи­ва све­ти­ца за­ра­ди из­к­лю­чи­тел­ни­те си спо­соб­нос­ти", пи­ше Рой­терс. Уни­кал­на ка­то фе­но­мен, Ван­ге­лия Гу­ще­ро­ва при­те­жа­ва дар­ба­та да въз­п­ри­е­ма ре­ал­ност­та в по-бо­га­ти и раз­но­об­раз­ни баг­ри, но на­ред с то­ва тя е обик­но­вен чо­век, доб­ра и тру­до­лю­би­ва ви­со­кон­рав­с­т­ве­на же­на, ко­я­то не е по­на­ся­ла ли­це­ме­ри­е­то и лъ­жа­та.

Мно­го и раз­но­об­раз­ни са про­ро­чес­т­ва­та на ле­ля Ван­га, как­то и тех­ни­те ин­тер­п­ре­та­ции. "Не се бой­те, ще дой­дат доб­ри дни за Бъл­га­рия... за на­ро­ди­те, ко­и­то по­ма­гат на на­ша­та дър­жа­ва... На­ша­та мал­ка Бъл­га­рия ще бъ­де ува­жа­ва­на от ве­ли­ки дър­жа­ви..."

"Пър­во ще из­чез­нат пче­ли­те, след тях лу­кът и че­съ­нът, а мля­ко­то ще ста­не от­ров­но", про­ро­ку­ва тя. Пред­с­ка­за­ни­е­то не се раз­ми­на­ва с ре­ал­ност­та. През 2006 г. се по­я­вя­ват пър­ви­те на­уч­ни раз­ра­бот­ки за ги­бел­та им. Тру­до­лю­би­ви­те пче­ли из­ми­рат точ­но как­то пред­с­каз­ва ба­ба Ван­га. За 2019 г. бъл­гар­с­ка­та про­ро­чи­ца пред­с­каз­ва, че ня­кои от све­тов­ни­те ли­де­ри тряб­ва да вни­ма­ват. Сред "зас­т­ра­ше­ни­те" е пре­зи­ден­тът на Ру­сия Вла­ди­мир Пу­тин. "Жи­во­тът му ще бъ­де в опас­ност, тъй ка­то сре­щу не­го ще има опит за по­ку­ше­ние".

До­налд Тръмп съ­що ще има труд­на го­ди­на. "Ще се раз­бо­лее от мис­те­ри­оз­на бо­лест, ко­я­то ще за­сег­не слу­ха му. Ос­вен то­ва член на се­мейс­т­во­то му мо­же да пос­т­ра­да в ав­то­мо­бил­на ка­тас­т­ро­фа". Вес­т­ник "Хю­ри­ет" пък из­ва­ди но­ви пред­с­ка­за­ния на ба­ба Ван­га: "След 25 го­ди­ни ис­ля­мът ще зав­ла­дее Ев­ро­па". Ван­га е пред­рек­ла, че през 2016 го­ди­на ни ча­ка "мю­сюл­ман­с­ко на­шес­т­вие и зав­ла­дя­ва­не на Ев­ро­па, раз­па­да­не­то на ЕС и про­гон­ва­не­то на ев­ро­пей­ци­те от кон­ти­нен­та", раз­каз­ва тур­с­ки­ят "Ми­ли­ет". То­ва про­ро­чес­т­во тъл­ку­ва в свой ана­лиз Ис­ма­ил Ша­хин, озаг­ла­вен "Две­те бе­жан­с­ки кри­зи и про­ро­чес­т­ва­та на Ван­га". В не­го ав­то­рът се ба­зи­ра на до­ку­мен­ти­те, съб­ра­ни от рус­ка­та тай­на служ­ба -10003. А пред­с­ка­за­ни­я­та на бъл­гар­с­ка­та про­ро­чи­ца про­дъл­жа­ват да се сбъд­ват ед­но по ед­но. По-фра­пи­ра­щи­те сред тях са Араб­с­ка­та про­лет и граж­дан­с­ка­та вой­на в Си­рия, ха­о­сът в Близ­кия из­ток след въз­хо­да на "Ис­лям­с­ка дър­жа­ва".

Ба­ба Ван­га пре­дуп­реж­да­ва и за при­род­ни бед­с­т­вия - ог­ром­но цу­на­ми мо­же да за­ли­чи дър­жа­ви в Азия, а Ру­сия ще бъ­де уда­ре­на от ме­те­о­рит. Ев­ро­па съ­що ня­ма да е в бе­зо­пас­ност, но не за­ра­ди при­род­ни бед­с­т­вия, а за­ра­ди не­виж­да­на ико­но­ми­чес­ка кри­за.

Но­ви раз­шиф­ров­ки на про­ро­чес­т­ва­та на по­кой­на­та яс­но­вид­ка са сред най-ко­мен­ти­ра­ни­те в рус­ки­те из­да­ния. Ед­но от тях гла­си, че страш­но сът­ре­се­ние ще спо­хо­ди све­та още през та­зи есен. Ван­га пред­ри­ча, че през 2019-а ще се на­ру­ши ба­лан­сът в све­та, кой­то съ­щес­т­ву­ва от мно­го го­ди­ни.

Из­с­ле­до­ва­те­ли об­ръ­щат вни­ма­ние и на по­ло­жи­тел­ни­те пред­с­ка­за­ния.  Спо­ред све­тов­но­из­вес­т­ния фе­но­мен хо­ра­та ще се про­ме­нят в по­ло­жи­тел­на на­со­ка и ще се стре­мят към хар­мо­ния и из­бяг­ва­не на не­га­тив­ни вли­я­ния. Бъл­гар­с­ка­та яс­но­вид­ка пре­дуп­реж­да­ва и за но­ва све­тов­на кри­за, вслед­с­т­вие на ко­я­то мно­го хо­ра ще за­гу­бят спес­тя­ва­ни­я­та си. От ду­ми­те й сът­ре­се­ния ще има не са­мо в сфе­ра­та на фи­нан­си­те и ра­бот­ни­те мес­та, но и в меж­ду­лич­нос­т­ни­те от­но­ше­ния. Раз­га­рът на та­зи кри­за ще бъ­де най-осе­за­ем в САЩ и За­пад­на Ев­ро­па. Ван­га пре­дуп­реж­да­ва и за тя­ло, ко­е­то мо­же да пад­не от Кос­мо­са и да до­не­се раз­ру­ше­ния и бе­ди. Мис­тич­но­то пред­с­ка­за­ние е пот­вър­де­но и от ас­т­ро­но­ми, ко­и­то твър­дят, че ог­ро­мен ас­те­ро­ид пре­ми­на­ва на кри­тич­но раз­с­то­я­ние от на­ша­та пла­не­та.

Виж­да апо­ка­лип­тич­на кар­ти­на, ко­я­то ще се слу­чи меж­ду 2015-2020 г. Тя е свър­за­на с тре­та све­тов­на вой­на и с из­пус­ка­не на ви­рус от ла­бо­ра­то­рия, хо­ра­та ще се вла­чат ка­то ох­лю­ви. Ще има гру­па от оце­ле­ли, ко­и­то мо­гат от­но­во да за­поч­нат и да раз­ви­ят жи­вот на Зе­мя­та.

"Ван­га каз­ва, че вой­на­та ще за­поч­не от Си­рия и Аф­га­нис­тан. Каз­ва, че виж­да те­ро­рис­тич­ни гру­пи и мно­го смърт, "здрав мъж се то­пи ка­то мас­ло", "Зе­мя­та се тре­се", "огън ще има, цял град го­ри". Ван­га до­ри е пред­с­ка­за­ла атен­та­ти­те в Па­риж", ко­мен­ти­ра още жур­на­лис­тът. Про­ро­чи­ца­та оп­ре­де­ля 2016-а ка­то го­ди­на­та на го­ле­мия кон­ф­ликт меж­ду ве­ли­ки­те си­ли. Пред­с­ка­за­ни­я­та на Ван­га ста­ват още по-цен­ни след смърт­та й, тъй ка­то пред­ри­ча чер­но­бил­с­ка­та тра­ге­дия, по­тъ­ва­не­то на рус­ка­та под­вод­ни­ца "Курск", све­тов­ния ка­так­ли­зъм на 11 сеп­тем­в­ри 2001 г., бед­с­т­ви­е­то с цу­на­ми­то през 2004 г. и чер­но­ко­жия 44-ти пре­зи­дент на САЩ.

Ве­че зна­ем, че ви­де­ни­е­то й как през 2018 но­ви­ят гос­по­дар на све­та ще бъ­де Ки­тай, има до­за ис­ти­на.

И ако все още сме ле­ко скеп­тич­ни към про­ро­чес­т­во­то на Ван­га, че чо­ве­чес­т­во­то ще за­поч­не нов жи­вот на дру­га пла­не­та, то пред­с­ка­за­ни­я­та и за "но­ви­те по­то­пи" са пред очи­те ни. Ба­ба Ван­га виж­да жес­то­ки­те на­вод­не­ния у нас през пос­лед­ни­те го­ди­ни. Каз­ва, че Чер­но мо­ре ще стиг­не до Сли­вен. За­ра­ди зе­мет­ре­се­ния и по­рои Пи­рин ще за­поч­не да по­тъ­ва и мо­ре­то ще оп­ре в Ро­до­пи­те. "По­топ съ­що ще има, след 30-40 г. Го­ля­мо тя­ло ще до­ле­ти до зе­мя­та и ще се уда­ри във во­да­та. Слън­це­то ще из­гас­не за три го­ди­ни. Ще оце­ле­ят доб­ри­те, а зли­те ще за­ги­нат. След то­ва ще нас­тъ­пи мно­го до­бър жи­вот и без­с­мър­тие", каз­ва Ван­га в да­леч­на­та 1996 г. пред рус­кия де­пу­тат Ана­то­лий Луб­чен­ко.

Ро­де­ни­те през 2005 г. ще спа­сят Бъл­га­рия, на­ри­ча ги крис­тал­ни­те де­ца - ма­те­ма­ти­ци, му­зи­кан­ти, ле­ка­ри, ко­и­то ще се вър­нат в стра­на­та и ще я по­ве­дат нап­ред. Се­гаш­ни­те по­ли­ти­ци оп­ре­де­ля ка­то ал­ч­ни за власт и за­ве­ща­ва да па­зим Ро­до­пи­те, ко­и­то са све­ще­ни за Бъл­га­рия. От­си­ча, че не с па­ри, а с доб­ро­та се жи­вее. След тре­то­то по­ко­ле­ние бъл­га­ри стра­на­та ни ще тръг­не нап­ред.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай