Изненада! Нова връща легендарно шоу в ефир

Ще пребори ли "Ергенът"

Изненада! Нова връща легендарно шоу в ефир | StandartNews.com

Известното риалити предаване "ВИП Брадър", което беше спряно, ще се върне отново по НОВА, съобщава „Уикенд”, позовавайки се на свой източник в медиата. Легендарното шоу ще изгрее отново в ефир близо 6 години след последния излъчен до момента сезон. Планира се да бъде изправено в борба за рейтинг с предстоящото трето издание на „Ергенът” по Би Ти Ви.

„Ергенът” е единственото риалити на Би Ти Ви, с чийто рейтинг Нова трудно се справя. Скандалното шоу събира огромна маса сеирджии пред телевизорите, които не спират да коментират участничките и отношенията между тях. Досега в конкуренция с него беше състезанието за двойки „Един за друг”. То е пълна противоположност на „Ергенът” – не залага на скандали, а на позитивни отношения, любов и приятелство. Прави добър рейтинг, но не може да се мери с конкурента си. Нова телевизия досега не даваше признаци на притеснение от това единствено недотам силно звено в програмата си. Догодина обаче се кани да извади тежката артилерия – „ВИП Брадър”.

Още от първия сезон у нас през 2004-а къщата на Големия брат прави огромен рейтинг, провокирайки скандали и клюки, точно както е в „Ергенът”. Не случайно още с появата си в родния ефир започна да се коментира, че шоуто за необвързани е копие на Брадъра, само че по друга телевизия. Очакваното през пролетта изправяне на двете риалитита едно срещу друго ще е проблем, защото те на практика привличат една и съща публика. За нея ще е трудно да следи и двете, докато хората, които обичат позитивни предавания като „Един за друг” телевизиите няма да предложат нищо.

Какво ще стане с „Един за друг” след завръщането на „ВИП Брадър”? Към момента кастингът за нов сезон на риалитито за двойки е отворен за кандидатстване, което означава, че телевизията не се е отказала от формата. Възможно е да изчака година-две до следващо издание. Така стана след третия сезон на „Хелс кътчън” – Нова тв изчака една година, преди да снима четвърти, но през цялото време формите за кандидатстване в кулинарното риалити бяха отворени.

Кой ще влезе в новия сезон на „ВИП Брадър”?

Говори се, че няма да се залага на най-големите звезди в страната, които ще искат сериозни хонорари. По-скоро ще се търсят инфлуенсъри, изгряващи или залязващи представители на родния шоубизнес и хора, популярни от други формати – например „Хелс Китчън” или „Игри на волята”.

„ВИП Брадър” изкара 14 години в родния ефир – от 2004-а до 2018-а. Последният излъчен до момента сезон беше с участници, които вече са били поне в едно риалити в родния ефир. Победител беше синът на легендарния Иван Иванов – рапърът Стефан Иванов, известен като Уош Ем Си.

Засега не е ясно дали водещ на предстоящия сезон ще бъде Ники Кънчев, който е запазено лице на предаването от самото му начало. Знае се обаче, че няма почти никаква вероятност в шоуто да продължи да грее другата му звезда – Александра Сърчаджиева. Тя вече е лице на Би Ти Ви в предаването „Животът по действителен случай”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай