Рейс с учители се обърна

Спирачките отказали, една жена е ранена

Рейс с учители се обърна | StandartNews.com

Габрово. Ден след празника на Народните Будители учители се озоваха в канавката след катастрофа с училищен автобус.

Катастрофата станала  край жп прелез. В рейса са пътували 30 пътници, сред които и две деца. За щастие няма сериозно пострадали, съобщиха от полицията.  Инцидентът е станал до село Съботковци, по пътя Габрово-Боженци. Рейсът „Ивеко" с плевенска регистрация е превозвал учители от град Искър, отиващи на екскурзия до Архитектурно-исторически резерват Боженци.
Част от пътниците са прегледани от екип на Спешна помощ. Една от жените е с хематом на главата. Със съдействието на Община Габрово групата е откарана в града, откъдето след кратка почивка, в 13 часа отпътувала за град Искър с автобус на Общински пътнически транспорт.

Според шофьора В.П на 57 години, на левия завой към прелеза отказали спирачките и рейсът се преобърнал край пътя и се килнал на поляната. Направената проверка с дрегер на водача показала, че той не е употребил алкохол. На мястото се извършва оглед за  изясняване на ситуацията и причините, довели до инцидента. Според предварителна информация автобуса се е движел с не повече от 60 км/ч.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай