Рестарт на делото за първия откраднат танк

Рестарт на делото за първия откраднат танк | StandartNews.com

Сливен. Процесът за откраднатия танк "Майбах" започва отново в края на януари, съобщи пред Стандарт Нюз полковник Христо Тинев, говорител на военно-окръжната прокуратура в Сливен и заместник на окръжния военен прокурор.

Миналата година Военноапелативният съд отмени присъдата на Сливенския военен съд по делото и го върна за доразследване на прокуратурата. Причината са допуснати процесуални нарушения при разследването и воденето на процеса на първа инстанция.

„Всичко е готово. Няма да коментирам решението на съда. Делото се внася от същия колега прокурор”, каза полковник Тинев.

Военният съд в Сливен постанови 4 г. затвор за майор Алексей Петров и германския гражданин Томас Гмайнер. Друг германец - Матеус Майер, получи 3 г. условно.

Скандалът с първата кражба на танк в Българската армия гръмна след публикация на "Стандарт" през декември 2007 г.

Тогава майор Петров и двамата германци бяха задържани, но освободени 2 седмици по-късно срещу гаранция от 5000 лева. В началото на февруари обаче немците избягаха от България и сега ги съдят задочно. Окръжният съд в Мюнхен отказа да ги върне и не уважи молбата на родната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай