Реки по улиците и задръствания в столицата

Реки по улиците и задръствания в столицата | StandartNews.com

София. Задръствания и пороен дъжд в столицата бележи първия работен ден за тази седмица. Движението по бул."Цариградско шосе" е изключително затруднено, километричните опашки от коли изнервят допълнително шофьорите.

Огромно количество вода се е събрало преди кръстовището на ул. „Димитър Петков" и ул. „Цар Симеон", предава „Фокус". Причина за натрупаното количество вода е проливният дъжд и запушена шахта.

Междувременно екипи на Столичната община и районните администрации следят нивото на всички язовири на територията на София, както и критичните участъци, речни корита, ниски места в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Градският транспорт изпълнява всички маршрути с обичайните отклонения за пиковите часове.

Екипи на дирекция „Сигурност" работят по почистване на шахти на бул. „България" , бул. „П. Ю Тодоров" и ул. „Цветна градина".

През нощта са постъпили четири сигнала за отводняване на територията на столицата. Това съобщиха за Агенция „Фокус" от пресцентъра на МВР. Един от сигналите е подаден днес от столичния квартал „Банкя", като не се съобщава за сериозни разрушения. Няма информация за тежки пътнотранспортни произшествия на територията на столицата, следствие на проливните валежи.

Във връзка с обявения код жълто от НИМХ към БАН за силен вятър от общината съветват гражданите да приберат недобре закрепените предмети от своите прозорци и тераси, изпълнителите на строителните обекти и собствениците на търговски обекти да обезопасят допълнително местата, на които работят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай