Разкриха далавера с обществена поръчка за 321 000 лв

Разкриха далавера с обществена поръчка за 321 000 лв | StandartNews.com

София. Ощетяване на държавата с над 321 000 лв по обществена поръчка разкри НГК "Природата за хората и регионите". От коалицията обявиха пред "Стандарт Нюз" данни според които през септември 2005-а Асоциация на парковете в България подписва с община Габрово договор за "Картиране и инвентаризация на биологичното разнообразие в Узана, ПП Българка". Стойността на контракта е 7800 лв. Пет години по-късно същата услуга за същия парк е струвала вече 339 800 лв.

„Тогава Дирекция на ПП „Българка" възлага на „Обединение Българка -2011" изпълнение на обществена поръчка за „Инвентаризация на биотичните компоненти на плана за управление на парк Българка" на стойност 339 800 лв. Предметът на двете поръчки е абсолютно еднакъв, но разликата в цените е 45 пъти", категорични са от НГК „Природата за хората и регионите".

Собственици на "Обединение Българка-2011" са: „Екологичен център" ЕООД – 100 % собственост на сдружение „Зелени Балкани", представлявано от Тома Белев; „Сдружение ВВФ-Световен фонд за дивата природа", управлявано от съпругата на Тома Белев, Веселина Кавръкова и еднолична търговската фирма на ВВФ–България- „Марсилея"ЕООД, допълват за „Стандарт Нюз" от „Природата за хората и регионите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай