Распутин предсказал ковида и смъртта на руския цар

Фаворитът на Александра е смятан за Сатана, не го убиват цианкалий и два изстрела в гърдите

Распутин предсказал ковида и смъртта на руския цар | StandartNews.com

В двора на Романови се говорело, че монахът диктува политиката в нежното ушенце на императрицата

Фаворитът на Александра е смятан за Сатана, не го убиват цианкалий и два изстрела в гърдите

 

Колко души са предсказали ковида - на финалната права се бият леля Ванга, Джуна и противоречивият руски ясновидец Распутин. За Григорий Распутин се твърди, че е гадател, лечител и най-близък човек до царското семейство в Русия, чиято смърт предсказва. Обещава на цар Николай никой от фамилията му да не живее повече от две години, а самият той да бъде убит твърде скоро. И наистина цялата фамилия става жертва на болшевишката революция.

На 16 срещу 17 юли 1918 г. Романови са екзекутирани в мазето на къщата на Ипатиев в Екатеринбург, където са били настанени, след като Николай Втори се отказва от трона.Днес се твърди, че с прекалено неясните си и метафорични думи Разпутин може да е бил предсказал Ковид-пандемията, взривяването на Чернобил и разпада на СССР.  А самият той е най-загадъчната и противоречива фигура в руската история. Мнозина го смятат за селски тарикат с прекалено голямо либидо, който е успявал да вкара в леглото си доста богобоязливи жени, като им обяснявал, че това ще ги пречисти. Опитва се да направи своеобразна църква, където сексът и молитвите се сливат в едно цяло. Правят опити да го разследват, но той е прекалено далновиден и успява да се намеси със своите предсказания в царската фамилия и омагьосва някои твърде влиятелни дами. Едната от тях е съпругата на цар Николай Втори Александра. Стига дори дотам, че през нежното й ушенце да диктува политиката в страната.Той е извикан в царския двор, за да лекува престолонаследника Алексей, след като славата му на лечител се прочула навсякъде. Известно е, че малкият Альоша е страдал от хемофилия.Распутин е роден в селско семейство в Покровское. Пристигайки в Санкт Петербург, успява да се сближи с кралското семейство на Николай II. Въпреки че му се носи славата на прелъстител, който омайва млади жени с обещанието да се съединят с Бог. Въпреки откровеното мошеничество той намира покровителки в двореца, които нямат нищо против да се "съединят с Бог" в лицето на Распутин, без съпрузите им да знаят за това. Така Григорий Распутин

организира кръжец от прогресивни дами

вярващи в контакта с отвъдното. Това е далеч по-изискано от времето, когато е живял на село и е карал жените да прескачат по-високо над огъня, за да не се подпалят полите им. А ако се подпалят, трябва да си доработят договорката с Бога.Всичките си прогнози за бъдещето Распутин очертава в две творби. Той предсказа смъртта на кралското семейство и падането на Империята.Според старейшината, ако царят умре от ръцете на селяните, тогава Русия ще продължи да съществува мирно. Но ако убийците му са свързани с царското семейство, тогава императорската династия няма да живее дори две години. И така се случило - две години по-късно Николай II и семейството му са разстреляни от болшевиките.Распутин бива убит под натиска на другото лоби в царската фамилия.С ликвидирането на фаворита на царското семейство се заема Феликс Юсупов - наследник на аристократичен род, известен като изключително екстравагантна личност, склонна към безразсъдни постъпки и търговски авантюри."Окончателно се убедих, че в него е скрито цялото зло и основната причина за всички нещастия на Русия: ако няма Распутин, няма да има и тази сатанинска сила, в чиито ръце са попаднали Суверенът и Императрицата", пише Юсупов в мемоарите си.През 1916 г. планът му е успешно реализиран. Феликс първо се опитва да отрови монаха с цианкалий, после го прострелва два пъти в гърдите. Распутин обаче не умира. Накрая пада в ледената вода. Когато го извадили се установило, че е починал от удавяне. Но до последния момент всички са очаквали, че 

макар и да изглежда мъртъв, той изведнъж ще скочи

и ще отмъсти на убиеца си. Легендата разказва, че дори когато го кремирали, неговият така наречен труп седнал точно преди да го вкарат в пещта.А предсказанията му са по-жизнени дори от митовете за живота му. Впрочем, една от легендите гласи, че пенисът на прекалено активния Распутин е бил отрязан - от лекар любител или от влюбена в него почитателка, която не понесла похожденията му с други жени. Така или иначе, е бил отделен от тялото в някой момент, най-вероятно преди кремацията. Твърди се, че се съхранява в стъкленица в Московския университет, но никой не може да го потвърди, защото никоя от влюбените дами не може да се съгласи, че размерът е този.      

Ето някои от прогнозите на Распутин:

  • През 1915 г. той говори за скорошното пристигане на ново правителство, което ще бъде белязано с много пролята кръв. Името на Санкт Петербург ще се промени.
  • Посочва точната дата на обсадата на Ленинград, като казва, че вижда града заобиколен от германци и жителите ще бъдат изправени пред голям глад.
  • Распутин прогнозира времето на "червената яма". В момента, когато се формира нова империя (СССР), тя също ще се разпадне, твърди той.
  • Поглеждайки към Луната той пророкува, че американец ще стъпи на нейната повърхност, но Гагарин ще бъде първи в Космоса.

Прогнози за света, които се приписват на скандалния монах

  • В глобален мащаб планетата е изправена пред тежък катаклизъм. В резултат на това океанът и моретата ще покрият по-голямата част от сушата.
  • Рязка промяна в климата ще изсуши много земи и ще падне сняг там, където преди е било топло.
  • Ще има масивно изграждане на атомни електроцентрали, но поради природни бедствия радиацията ще попадне в околната среда. Всичко ще се отрови, хората масово ще се разболеят и ще измират.
  • Учените ще могат да създават такива същества, които не съществуват в природата и хора без душа. Те ще атакуват градове и села и ще бъде много трудно да ги унищожат.

За войните

Той говори за три мълнии, удрящи Земята. Две от тях вече са преминали, третата предстои.Той също така говори за конфронтацията между Запада и Изтока, богатството и бедността. Западът ще спечели, но и това няма да продължи дълго.Видял три змии, които пълзели из Европа в огън и насилие. Когато огънят изгори двете от тях, третата ще унищожи всички и себе си, превръщайки се в пепел. Третата световна война по неговите думи ще бъде ядрена.Мюсюлманите ще станат по-силни и ще започнат война в Европа. Русия с Франция и Германия ще защитават земите.Но след всички преживени събития Русия ще влезе в своя разцвет под знака на Орела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай